1 Octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. 7 lucruri pe care nu e bine să le faci în această zi

0

Acoperământul Maicii Domnului este prima sărbătoare religioasă de cruce roșie din calendarul creștin ortodox al lunii octombrie. Aceasta pică pe 1 octombrie 2019. Ce nu ai voie să faci și ce rugăciune de ajutor se rostește

Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în biserică din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată.

Povestea spune că la ora patru dimineața, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.

Acoperământul Maicii Domnului este evenimentul pe care îl prazanuieste Biserica spre a aminti că prin nevoință și rugăciune se poate primi ajutorul Maicii Domnului.

Cunoscută în popor şi sub denumirea de Pocroave, sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului abundă în tradiţii şi obiceiuri populare.

Acoperământul Maicii Domnului 2019 tradiții și superstiții.

Nu se mănâncă de dulce. Oamenii țin post pentru a se feri de boli, supărări sau înec

Oaspeții care trec pragul casei trebuie cinstiți cumsecuvine, în special cu plăcinte cu dovleac sau mere. Se spune că e mare păcat să nu îți cinstești oaspeții astăzi.

Nu se face treabă în gospodărie.

Nu este bine să îți tai părul în această zi, să îl arzi sau să îl arunci pentru că ar putea fi luat de vrăjitoare pentru farmece

În unele zone ale țării se spune că fetele care se împodobesc în această zi vor avea parte de o căsnicie frumoasă și lungă. În alte zone se spune că nu este bine ca fetele să nu se îngijească în această zi.

Nu este bine să coși în această zi sau să dai cu mătura.

Nu este bine să speli în această zi.

Share.

Comments are closed.