10 beneficii ale apei cu ananas asupra organismului

0

Conform Ayurveda, rutina zilnica ne ajuta sa ne construim rezistenta la anumite boli. Consumarea unui pahar de apa cu ananas proaspat inainte de micul dejun este unul dintre acele ritualuri matinale sanatoase, care pot sa va imbunatateasca sanatatea.

Ananasul contine o multime de micronutrienti mai putin cunoscuti. Acesta este plin de bromelaina si vitamina C, iar acestea ajuta la fiecare proces de vindecare din corp.

10 motive pentru a adauga ananas in apa

  1. Combate inflamatia

Bromelaina are proprietati anti-inflamatorii puternice. Acesta ajuta organismul sa elimine toxinele prin combaterea inflamatiei care afecteaza tesuturile si organele. Consumul regulat de ananas ajuta la tratarea artritei si leziunilor sportive prin reducerea inflamatiilor si ameliorarea durerii.

  1. Pierdere sanatoasa in greutate

Datorita continutului ridicat de firbre, procesul de digestie al ananasului este mai indelungat, deci te face sa te simti plin pentru mai mult imp. Apa cu ananas previne poftele de zahar si grasimi. Tiamina transforma carbohidratii in energie si sporeste metabolismul

  1. Elimina parazitii din ficat si intestine

Bromelaina are proprietati anti-parazitare. Unele studii au aratat ca un ananas de trei zile ucide rapid viermii.

  1. Buna functionare a tiroidei

Ananasul este bogat in iod si bromelaina. Acestea ajuta in tratarea multor boli autoimune, precum si ameliorarea simptomelor asociate cu tiroida.

  1. Echilibreaza electroliti

Poatsiul gasit in ananas iti face corpul mai puternic si sa isi mentina echilibrul electrolitic, astfel prevenind cramepele sau leziunile.

  1. Elimina metalele grele si toxinele

Ananasul este plin de fibre, enzime si antioxidanti care curata organismul de metale grele si toxine.

  1. Digsetiv

Bromelina stimuleaza organismul sa digere proteinele mai eficient.

  1. Intareste gumele si albeste dintii

Conform Dr. Frawley, bromelina este un produs de indepartare a petelor natural, separand in mod eficient placa

  1. Imbunatateste vederea

Beta-carotenul si vitamina A sunt esentiale pentru vedere. Un studiu publicat in the Archives of Ophtalmology a aratat ca 3 sau mai multe portii de ananas pe zi reduc riscul de degenerare maculara legata de varsta, aceasta fiind cauza nr. 1 de pierdere a vederii la persoanele in varsta.

  1. Protectie anti cancer

Revista Planta Medica a publicat un studiu conform caruia bromelina este superioara chimioterapiei in tratarea cancerului.

Cercetatorii au explicat: “Efectul antitumoral al bromelainei este superior efectului 5-FU (5-Fluoroacil), al carui indice de supravietuire a fost aproximativ 263%.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthycaregroup.com

Share.

Comments are closed.