5 bărbați amuză turiștii din Paris cu un spectacol interactiv de zile mari

0

Dacă se întâmplă să ajungi în Paris, cu siguranță că vei întâmpina mulți artiști stradali care își doresc să ajungă cunoscuți și să câștige un ban în plus. Pe lângă plimbările și cinele romantice și gustoase, turiștii se opresc des să privească un spectacol pe cinte, mai ales dacă se anunță a fi unul amuzant.

Oamenii ajung, de obicei, la Paris atunci când sunt îndrăgostiți și vor să stea într-un mediu romantic, cel mai romantic mediu care există în această lume, departe de problemele cotidiene, de locul de muncă și de intruziunile celor din jur.

Chiar dacă poate părea clișeic din cauza faptului că am fost inundați de scenele siropoase din cărți și filme legate de Paris, acest oraș chiar este superb. Nu doar atmosfera romantică este un factor atrăgător, dar și multitudinea de puncte turistice pe care nu le poți înlocui cu altceva.

Nu poți spune că nu vrei să o vezi pe Mona Lisa în realitate, Turnul Eiffel sau că nu vrei să descoperi Arcul de Triumf original. Multitudinea de atracții turistice aduc în Franța un număr mare de străini și nu ne miră.

Ca toate țările civilizate, Franța știe foarte bine cum să își vândă atuurile și cum să profite de fiecare frumusețe pe care ar aprecia-o străinii, spre deosebire de alte țări care lasă totul pe mâna altora.

Nu putem nega faptul că Parisul este orașul perfect pentru artiștii stradali. Aceștia au parte de multe piețe, parcuri și spații deschise cu mult trafic unde își pot desfășura activitatea și unde pot câștiga o sumă frumușică de bani în fiecare zi.

Unii dintre artiștii stradali fac asta zeci de ani la rând, nu pentru că nu au șansa de a-și schimba domeniul de activitate, ci pentru că adoră să ia, prin arta lor, pulsul străzilor, să primească răspunsuri de la oamenii care îi privesc și să rămână cu picioarele pe pământ.

Unii dintre acești artiști stradali sutn descoperiți, fie din pură întâmplare, fie, mai nou, pe rețelele de socializare unde ajung să aibă milioane de vizualizări, dar nu uită să mai cânte în mijlocul unei piețe, sau într-o stație de metrou, așa cum au mai făcut la începutul carierei lor.

Cei cinci bărbați s-au strâns într-un spațiu deschis, înconjurați de privitori curioși și au oferit un spectacol amuzant de zile mari. având scenariul, dansul și glumele pregătite de dinainte, cei cinci s-au folosit de o boxă, de un microfon și puține elemente de recuzită în ceea ce privește vestimentația.

Ideea de bază era ca spectacolul lor să semene cât mai tare cu un moment de improvizație, așa cum făceau artiștii stradali de pe vremea commediei dell’arte unde scenariul era, în mare, același, dar replicile veneau pe moment, în funcție de cum decurgea spectacolul.

Oamenii au râs, au apreciat mișcările de dans ale băieților, au aplaudat și au fost, în general, încântați de ceea ce au reușit aceștia să facă, fără să implice prea multă tehnologie. Comedia este comedie atunci când vine din inimă și din situațiile prin care trecem cu toții, în viața de zi cu zi.

 

Share.

Comments are closed.