9 pasi pentru optimizarea colesterolului fara statine

0

Desi nu exista dovezi care leaga medicamentele statine de o problema de sanatate incluzand durerile musculare, diabetul si chiar si cancerul, unu din 4 americani peste varsta de 45 de ani inca le foloseste ca si terapie conventionala pentru nivelul ridicat de colesterol.

De ce medicamentele statine pot fi rele pentru tine

Pentru inceput, statinele golesc corpul de CoQ10, provocand rezultate devastatoare. Persoanele care iau medicamente statine fara un supliment adecvat de CoQ10 se supun unui risc serios de sanatate. Acest lucru, din pacate, este ceea ce majoritatea oamenilor care iau statine fac.

CoQ10 este un cofactor (co-enzima), care este vitala pentru crearea de molecule ATP esentiale pentru producerea energiei celulare. Organele precum inima au nevoie de un aport de energie mai mare, insemnanc ca sunt mai dependente de CoQ10 pentru a functiona optim. Cum aceasta co-enzima este secretata de ficat, aceasta ia parte si la pastrarea glucozei din sange sub control.

Teoretic, statinele nu sunt necesare pentru reducerea colesterolului din sange si expunerea la un risc serios. 75% din colesterol este produs de fapt de ficat influentat de nivelul de insulina. Asta inseamna ca optimizand nivelul de insulina, iti vei optimiza automat si nivelul de colesterol. In alte cuvinte, schimbarea de dieta si a stilului de viata pot face o diferenta uriasa pentru reglarea nivelului de colesterol in conditii de siguranta.

9 Moduri prin care sa va reduceti nivelul de colesterol in mod natural

  1. Luati suficienta vitamina D. Aceasta vitamina este foarte benefica pentru normalizarea nivelului colesterolului si prevenirea bolilor de inima
  2. Redu, sau elimina zaharul din alimentatie. In schimb, include mai multe verdeturi si legume cu frunze proaspete.
  3. Ia destul ulei de peste de inalta calitate
  4. Fortifica-ti dieta cu mai multe mancaruri sanatoase pentru inima cum ar fi uleuil de masline, uleiul de cocos, oua organice, avocado, nuci si seminte si carne organica.
  5. Fa sport zilnic. Chiar si o plimbare de 20 de minute poate face diferenta.
  6. Redu expunerea la stres sau utilizeaza metode de alinare cum ar fi meditatia sau yoga.
  7. Redu fumatul si consumul excesiv de alcool.
  8. Dormi suficient
  9. Ia drojdie de orez rosu.

Aceste tehnici ofera o abordare holistica la reducerea nivelului de colestelor ridicat din sange pe termen lung, spre deosebire de medicamentele statine, care iti scad colesterolul in schimbul sanatatii.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthycaregroup.com

Share.

Comments are closed.