A avut mare succes in Romania imediat dupa “revolutie”. Elton John – Povestea din spatele piesei Sacrifice

0

Pianistul, compozitorul și cântărețul din Marea Britanie, Elton John, a realizat un salt valoric în anul 1990 pe piața muzicii pop, deși albumul său “Sleeping With The Past” fusese lansat cu un an înainte.
Discul include piesa “Sacrifice” care nu s-a bucurat de mare succes la început, însă receptivitatea publicului a crescut treptat datorită unui realizator al unei emisiuni de radio, iar melodia a devenit un hit al solistului.
Cel care a promovat piesa la postul BBC Radio 1 a fost DJ-ul Steve Wright.Piesa a ajuns pe primul loc în topul celor mai bune 20 de hit-uri din Anglia după care s-a răspândit în lume.

Elton John este pseudonimul acestui cântăreț, pe numele său adevărat, Reginald Kenneth Dwitght.
Versurile melodiei sunt scrise de Bernie Taupin (textier cu care solistul a colaborat mulți ani) și se referă la problemele unui cuplu matur, după o perioadă de căsnicie.
Mama ia decizia să părăsească familia din cauza neînțelegerilor și a certurilor numeroase, iar tatăl face sacrificiul de a crește fetița cu dragoste și devotament, îndeplinind și rolul mamei.
La vremea când piesa a fost lansată, presa britanică a afirmat că subiectul era preluat din realitate deoarece Bernie Taupin trecea în acea perioadă printr-o criză conjugală.

SURSA

Share.

Comments are closed.