Adevarul despre viata Colonelului Sanders, fondatorul imperiului KFC

0

Ai auzit vreodata povestea de viata a colonelului Sanders? “La varsta de 5 ani a murit Tatal sau”, asa incepe povestea. La vasta de 16 ani a renuntat la scoala, iar la varsta de 17 ani deja pierduse patru locuri de manca. La varsta de 18 ani s-a casatorit si s-a alaturat armatei petrecandu-si acolo cativa ani.

La varsta de 20 de ani sotia lui l-a parasit si a luat cu ea bebelusul. A devenit bucatar intr-o cafenea micuta si a convins-o pe sotia lui sa se intoarca. La varsta de 65 de ani s-a pensionat din cafenea, simtind ca viata lui a fost un esec si a decis sa se sinucida. Statea in liniste si scria testamentul, dar in loc sa scrie ce a realizat in viata, a inceput sa scrie ce ar fi vrut sa realizeze si despre cat era el de bun ca si bucatar de fapt, asa ca a imprumutat 87 de dolari, si i-a folosit pentru a praji niste bucati de pui folosind reteta lui speciala. A inceput sa mearga din usa in usa sa vanda puiul prajit de el. La varsta de 88 de ani, Colonelul Sanders a fondat Kentucky Fried Chicken (KFC) devenind miliardar.

Aceasta este numai una din versiunile povestii colonelului care circula pe internet, fiecare fiind tesuta astfel incat sa placa unui anumit public. Nu inseamna ca aceste povesti sunt miciuni, majoritatea lucrurilor intamplanduse exact cum scrie mai sus, dar sunt omise lucruri destul de importante din viata colonelului.

Sanders si-a construit prima oara identitatea legata de puiul prajit in timp ce conducea o statie de servire impreuna cu amanta sa, care dupa ce a divortat a devenit a doua lui sotie – un lucru esential punctat in unul din autobiografiile lui Sanders. Si acesta a primit titlul onorabil de colonel candva intre anii 1930 si 1950 de catre guvernatorul din Kentucky.

Sanders nu s-a pensionat la varsta de 65 de ani. Atunci si-a vandut primul sau restaurant si a inceput sa dezvolte franciza KFC in mod serios. La aproape 60 de ani, acesta petrecea ore intregi in restaurant perfectionandu-si tehnica de prajit a puiului, gatind pentru clienti si de multe ori dormind pe bancheta din spate a masinii. La varsta de 73 de ani, acesta a vandut franciza KFC cu 2 milioane de dolari. Acesta nu a devenit niciodata miliardar, dar a trait in confort pentru restul vietii sale.

Dar probabil cea mai dezamagitoare parte este cat de accesibile sunt de fapt toate datele despre colonelul Sanders, fiind disponibile profile, biografii si chiar si propriile cuvinte ale colonelului, in autobiografia sa din 1974, “Life as I have Known It Has Been Finger Lickin’ Good” (Viata cum am stiut-o eu, a fost gustoasa de te lingi pe degete). Viata colonelului a fost ca o carte deschisa, pentru cei suficient de curiosi sa caute si sa afle mai multe despre aceasta.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Sursa: theverge.com

Photo: richtrainingsinstitute.com

Share.

Comments are closed.