Aflati cum sa aveti o recolta fara sfarsit de sparanghel

0

Sparanghelul este cea mai gustoasa leguma de primavara, mai ales in combinatie cu salata verde. Atunci cand este in sezon, sparanghelul este super crocant si bogat in substante nutritive.

Potrivit expertilor, nutrientii din sparanghel pot afecta nivelul de insulina din corpul uman, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat in tratamentul diabetului. Mentinerea unor niveluri adecvate de insulina este unul dintre cele mai importante principii de sanatate care asigura bunastarea optima.

De asemenea, prelungeste viata si ne face sa ne simtim mai bine. Sparanghelul este si un diuretic excelent datorita continutului de minerale. Avand in vedere ca este un diuretic natural acesta stimuleaza functia renala si imbunatateste detoxifierea generala.

Sparanghelul imbunatateste functia digestiva si protejeaza stomacul. Mineralele esentiale din sparanghel reduc riscul de malformatii congenitale si sprijina dezvoltarea sistemului nervos la copii.

Cum sa cresteti sparanghelul:

Puteti sa cresteti sparanghelul folosind coroana radacinei sau seminte. Agricultorii prefera de obicei coroana, deoarece ofera tone de seminte. Semintele cele mai mici germina in 3 saptamani. Sparanghelul prefer expunerea la soare si poate creste oriunde. Luati in considerare asigurarea unui siste de drenaj si un sol moale.

Instructiuni de plantare:

Faceti un sant mic de 12 inci latime si 6 inci adancime. Faceti un morman si puneti coroana deasupra. Aceasta trebuie sa fie 8-12 inci inafara. Umpleti santul cu pamant moale si tineti cont de faptul ca radacina trebuie sa fie 2 inci in pamant. Se adauga treptat solul pana cand se formeaza mici gramajoare la baza sparanghelului.

Share.

Comments are closed.