Beneficiile sarii roz de Himalaya

0

Muntii Himalaya sunt un lant de munti care s-a format acum 10 milioane de ani, cand continentul Indian s-a lovit cu continentul Asiatic. De atunci, muschii au inceput sa creasca constant, cu 4-5 milimetri pe ani. Acesta este motivul pentru cele mai inalte 9 din 10 piscuri se gasesc acolo, inclusiv muntele Everest. Peste 1000 de mile distanta de cel mai faimos pisc din lume, in nordul Pakistanului, exista mina de sare din Khewra. Acolo se gaseste cea mai multa sare de mare din lume. Acum milioane de ani, o mare s-a evaporat acolo, si a lasat in urma ei tone de sare de mare cristalizata care in timp a ajuns ingropata sub muntii bogati in minerale.

Minele de sare sunt deschise si active de peste o suta de ani, dar abia foarte recent au fost descoperite incredibilele beneficii de sanatate ale sarii roz de Himalaya. Formarea naturala a patului de sare de sub munte a dus la adaugarea a numeroase minerale in interiorul acesteia, inclusiv calciu, potasiu, sulfati, zinc, cupru, magneziu, iod, fier, si altele. Aceste minerale, in special fierul, este ceea ce da sarii culoarea ei dinstinctiva roz, si o face si cea mai densa sare, din punct de vedere al continutului de minerale, din lume.

IATA CE BENEFICII OFERA SAREA ROZ DE HIMALAYA

Ajuta la detoxifierea corpului

Alaturi de apa, sarea ajuta organismul nostru sa scoata toxinele din celule si sa le duca in sange. De acolo, rinichii, splina, si ficatul le filtreaza si le excreta.

Scade tensiunea arteriala

Sarea roz ajuta la scaderea tensiunii arteriale pentru ca are mai putin sodiu per portie fata de sarea normala. Structura cristalina a sarii de mare este mai mare decat cea a sarii rafinate, asadar cristalele ocupa fizic mai mult spatiu ceea ce inseamna ca o portie va contine mai putina sare in total. Asadar inlocuieste sarea clasica cu sare de mare, si vei consuma mai putin sodiu FARA A SACRIFICA GUSTUL!

Ajuta la relaxare

Mintea si corpul tau se vor simti mai bine pentru ca aceasta sare are o compozitie care se absoarbe mai usor si mai eficient in sange. Asta inseamna ca muschii obositi sunt revigorati mai rapid si in mod natural, ceea ce permite corpului sa se relaxeze.

Ajuta cu infectiile respiratorii

O simpla bautura formata din sare de mare si apa calda poate ajuta cu problemele sinusurilor. De asemenea s-a demonstrat ca amelioreaza afectiuni respiratorii cum ar fi astmul.

De asemenea, s-a demonstrat ca ajuta oamenii sa doarma mai bine, si scade riscul de a dezvolta varice.

TRADUCERE: Echipa dr. Andrei Laslau
SURSA: sungazing
S
URSE SELECTIVE: Wikipedia.org

Share.

Comments are closed.