Cand vom intelege ca scopul relatiilor nu este sa ne satisfaca propriile nevoi….

0

Fie ca vorbim despre prietenii sau despre relatia de cuplu, scopul unei relatii nu este sa ne satisfaca nevoile proprii. De multe ori pornim in cautarea oamenilor care pot sa suplineasca ceva ce lipseste din viata noastra sub o forma sau alta (de cele mai multe ori acel ceva fiind dragostea).

Poate parintii au fost cei care nu au stiut sa ofere suficienta afectiune, astfel ca am ajuns sa cautam acea afectiune la alti oameni, straini familiei. In momentul in care gasim acea afectiune la o persoana de sex opus, ne punem asupra sa toata speranta si increderea ca ea/el este cea/cel care ne va satisface pentru totdeauna acea nevoie de afectiune.

Totusi, de multe ori nu suntem constienti ca nu avem nevoie constant de acel tip de afectiune… iar la un moment dat vom fi primit destula…In momentul acela ce sa va intampla cu relatia, daca scopul ei initial a fost acela de a suplini golul de afectiune? Ce urmeaza? Vom mai gasi un motiv pentru care sa continuam? A fost oare drept fata de cel care ne-a fost alaturi si ne-a oferit ce aveam nevoie sa il alegem doar pentru ceea ce ofera?

Afectiunea este doar un exemplu… lipsa de intelegere, frica de singuratate sau dorinta de a trece peste o alta relatie, in care ai suferit, sunt altele si lista poate continua. Sa arunci asupra unei persoane datoria de a suplini o astfel de lipsa este nedrept si, mai mult de atat, va veni un moment in care acea lipsa va fi eliminata si relatia isi va pierde scopul pe care tu i l-ai atribuit de la inceput in mod eronat. Si atunci, ce se va alege din relatia ta in momentul in care practic… nu vei mai avea nevoie de omul acela?

Dumnezeu este singurul care poate sa ne ajute sa scapam de aceste lipsuri care ne afecteaza grav viata. Sa apelam la El in astfel de situatii este cea mai buna decizie pe care o putem lua, pentru ca ranile noastre sa fie vindecate. Astfel, o noua relatie poate incepe corect, fara ca viitorul partener sa fie doar un inlocuitor pentru ceva ce nu avem, ci un om alaturi de care vom creste.

Dragostea adevarata vine cu suferinte in unele momente, cu fericire in altele. Relatiile sunt menite sa ne ajute sa crestem spiritual, sa descoperim mai mult si mai mult natura lui Dumnezeu prin iubrea pe care ne-o ofera in fiecare secunda a vietii noastre. Chiar daca suna amuzant, relatiile sunt de multe ori menite sa ne caleasca si sa ne treaca prin greu tocmai pentru ca nu exista alta modalitate prin care putem sa crestem ca si oameni.

In momentul in care vom realiza ca acesta este scopul unei relatii, si anume ca nu ar trebui nicidecum sa ne aduca anumite avantaje, omul de langa noi va deveni un partener de drum, nu cu puterea supranaturala de a ne face fericiti. Modul acesta de gandire este unul corect, iar relatia este una sanatoasa… Si culmea, vom fi fericiti.

Vom invata mult si vom creste spiritual cu ajutorul relatiilor, avandu-L pe Dumnezeu alaturi, sa ne invete si sa ne sustina. Pentru asta, trebuie sa avem grija atunci cand incepem o noua relatie, sa vedem care va fi scopul ei si in ce directie avem de gand sa luptam amandoi, iar cand scopul amandurora este acela de a-I fi pe plac lui Dumnezeu, putem fi siguri ca relatia va fi una de succes si nu datorita noua, oamenilor, ci Lui!

SURSA

Photo: Digital Romance Inc.

Share.

Comments are closed.