Plantele și terapiile alternative pot fi de mare ajutor persoanelor cu diabet zaharat, desigur, fără a înlocui tratamentul cu insulină sau cu antidiabetice.
De exemplu, ceapa are calități hipoglicemiante excelente. Se pot consuma 2 linguri de suc de ceapă diluat într-un pahar cu apă, la 1 oră după masă.
Frunzele de dud negru ajută și ele la scăderea glicemiei și inhibă enimele din metabolismul glucidic. Se consumă sub formă de macerat, infuzie sau pulbere, într-un tratament care durează minim 3 luni maxim 6 luni sau chiar 1 an.
Brusturele este un alt remediu recomandat în caz de diabet. Mai exact, se recomandă decoctul din 2 linguri de rădăcină de brusture mărunțită la 500 ml de apă clocotită. Se fierbe 5 minute, se lasă la răcit 15 minute și se consumă 3 căni pe zi, într-o cură de 3 luni.
Semințele de schinduf contribuie și ele la menținerea în limite normale a glicemiei, scad colesterolul rău (problemă frecventă în rândul pacienților cu diabet de tip 2) și se recomandă cure lungi cu macerat din semințe.
Semințele se pun într-o cană cu apă și se lasă de seara până dimineața. Se filtrează și se consumă pe parcurusl zilei.
Ceaiul verde are capacitatea de a scade glicemia și este un bun înlocuitor al cafelei în cazul celor cu boli cardiovasculare. Se recomandă zilnic câte 1-2 căni de ceai verde, în prima parte a zilei. Are efect energizant.
Afinul are acțiune hipoglicemiantă datorită conținutului de mirtilen. Se recomandă ceaiul din frunze și fructe de afin, preparat dintr-o mână de frunze și / sau fructe uscate la 1 cană cu apă și se beau 2 sau 3 căni pe zi.
Acest ceai ajută la scăderea glicemiei, închide ulcerațiile și ameliorează retinopatia și tulburările de vedere.
Scorțișoara scade și zahărul din sânge și scade și nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Se lasă la infuzat 1 baton de scorțișoară într-o cană cu apă fierbinte timp de 20 de minute. Se consumă zilnic.
Articol preluat integral, cu acord express
Sursa: remedii.kilocalorii.ro