ACEST TRATAMENT PENTRU ALZHEIMER POATE READUCE MEMORIA FARA CA PACIENTUL SA FOLOSEASCA TOT FELUL DE MEDICAMENTE CARE AU EFECTE SECUNDARE

0

O echipa de cercetatori de la universitatea din Queensland ar putea avea solutia pentru vindecarea bolii Alzheimer. Aceasta boala nemiloasa afecteaza circa 50 de milioane de oameni din intreaga lume iar sansele de a dezvolta aceasta boala cresc o data cu inaintarea in varsta.
Conform Centrului Alzheimer, boala afecteaza unul din 16 oameni aflati in jurul varstei de 65 de ani si 1 din 6 din cei de peste 80 de ani.
Expertii in domeniu considera ca boala are doua cauze. Prima este un complex de proteine numit beta-amyloid care ataca comunicarea celulelor provocand astfel daune la nivel cerebral. A doua cauza este considerata a fi proteina Tau. Aceasta proteina are rolul de a transporta nutrienti si alte substante esentiale la nivelul creierului. In timp, aceasta proteina se poate bloca la nivelul creierului cauzand erori in transportul nutrientilor si distrugand celulele cerebrale.
Conform rapoartelor publicate de experti, prin aplicarea unui tratament, printr-o ecografie noninvaziva, echipa a reusit sa deschida bariera hematoencefalica fiind astfel capabili sa activeze celulele microgliale.
Desi experimentul a fost facut pe soareci, rezultatele obtinute sunt foarte optimiste. 75% dintre soarecii testati au prezentat recuperare totala a memoriei, fara sa inregistreze leziuni la nivelul creierului.
Pana in prezent nu au fost descoperite vaccinuri sau alte metode de prevenire a bolii Alzheimer dar rezultatele obtinute in urma experimentului prezentat mai sus sunt foarte promitatoare. In urma noilor evenimente se poate ca in viitorul apropiat sa fie decoperita modalitatea de tratare a bolii Alzheimer.
Traducerea si adaptarea Tony Poptamas © Copyright 2016
Source: lifehack.org
Photo: healthperfection.co

Share.

Comments are closed.