Copiii nu inteleg de ce le-ai uitat numele, tu ai vrea sa tii minte dar pur si simplu nu mai poti! Ce se intampla cu creierul nostru cand inaintam in varsta

0

Imbatranirea creierului este inevitabila intr-o oarecare masura, dar nu uniform. Acest lucru afecteaza pe toata lumea, sau fiecare creier, dar in mod diferit. Intarzierea imbatranirii creierului sau oprirea acesteia complet ar fi elixirul final pentru a atinge tineretea vesnica. Este imbatranirea creierului un lucru pe care trebuie sa il acceptam? Ar putea exista pasi pe care ii putem urma pentru a reduce aceasta rata de declin? La aproximativ 1kg, creierul uman este un centru uimitor, cu aproximativ 100 de miliarde de neuroni interconectati prin trilioane de sinapse.

De-a lungul vietii, creierul nostru se schimba mai mult decat orice alta parte a corpului. De la momentul in care creierul incepe sa se dezvolte in ce-a de a treia saptamana si pana la batranete, structurile si functiile sale complexe se schimba.

Imbatranirea normala a creierului

Pe masura ce imbatranim, toate sistemele corpului nostru se degradeaza in timp – inclusiv creierul. “Scaparile” sunt asociate cu imbatranirea, dar oamenii experimenteaza aceleasi “scapari de memorie” usoare si la 20 de ani, dar nu ii acorda la fel de multa atentie.

Usoarele pierderi de memorie sunt normale si la tineri si la cei mai invarsta. Cei din urma devin adesea ingrijorati de aceste scapari datorita legaturii dintre o memorie afectata si boala Alzheimer. Totusi dementa Alzheimer si alte demente nu fac parte din procesul obisnuit de imbatranire.

Schimbarile de memorie asociate cu imbatranirea normala includ:

Dificultatea in a invata ceva nou

Efectuarea mai multor sarcini in paralel

Aminitirea numelor si a numerelor

In timp ce cateva studii arata faptul ca o treime din persoanele invarsta se confrunta cu memoria declarativa (memoria faptelor sau evenimentelor care a fost stocata si poate fi utilizata), iar alte studii indica faptul ca o cincime din persoanele de 70 de ani se descurca la fel de bine la testele cognitive ca o persoana de 20.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Share.

Comments are closed.