Cum sa iti reglezi deficitul de vitamina D si problemele cu tiroida

0

Stiati ca, ciupercile va pot ajuta cu deficitul de vitamina D, sa regleze dezechilibrarile tiroidiene si chiar sa lupte impotriva cancerului.

Cu toate acestea, exista atat de multe ciuperci pline de nutrienti, ca ar putea fi dificil sa faceti alegerea potrivita. Fundatia Susan G. Komen, cea mai mare organizatie de cancer de san, a observat multiple studii legate de beneficiile multiplelor variatii de ciuperci.

Doua soiuri de ciuperci, ciupercile Shiitake si ciupercile Reishi, care sunt mai sigure cand sunt consumate proaspete, in loc de a-l lua sub forma de pulbere si a ne expune ficatul in mod inutil la toxine. Vei observa beneficii uimitoare de sanatate la consumul de o ceasca din aceste ciuperci pe zi. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center a facut un alt studiu si a gasit faptul ca ciupercile reishi sunt bogate in zaharuri, cunoscute sub numele de beta-glucani, care pot preveni si opri cresterea celulelor canceroase. Nivelul scazut de vitamina D si deficitul de vitamina D sunt strans legate de cancer. Expertii in fungi spun ca pana si ciupercile uscate si taiate pot dezvolta vitamina D, daca acestea sunt puse la soare. Vitamina D generata va dura mai mult de un an.

Ciupercile expuse la lumina UV a soarelui au un nivel mai crescut de vitamina D. Vitamina D este importanta pentru absorbtia regulata de calciu si pentru dinti si oase robuste. Alte beneficii ale ciupercilor sunt ca acestea asista la functionarea normala a glandei tiroide. Glanda tiroida este in fata gatului, in fata traheei si chiar sub cutia vocala. Aceasta glanda joaca rolul principal in pierderea si castigarea in greutate. Daca mancati o cana de ciuperci pe zi, fierte sau crude, va veti mentine echilibrul tiroidian.

Nu uitati: Doar o cana de orice fel de ciuperci va poate imbunatati sanatatea si sa va extinda calitatea vietii.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifestylezone.com

Share.

Comments are closed.