Cuvinte pe care Familia Regala britanica nu le spune niciodata

0

Familia Regala nu este ca restul familiilor. Asa ca nu este deloc surprinzator faptul ca vocabularul lor este diferit. Sunt anumite cuvinte pe care Familia Regala britanica nu le spune niciodata. Afla care sunt ele si care este motivul pentru care nu sunt rostite niciodata in cadrul Familiei Regale.

1. „Pardon”. Poate crezi ca este un mod politicos prin care te poti exprima. Insa, in Familia Regala britanica, acest cuvant nu se rosteste. In locul acestui cuvant se foloseste „sorry”.

2. „Toilet”. In Familia Regala britanica nu se foloseste acest cuvant cand se face referire la toaleta. Motivul este acela ca „toilet” este un cuvant de origine franceza, deci, aparent, este interzis. In schimb, „bog” si „loo” sunt utilizate in momentul in care se face referire la toaleta.

3. „Perfume”. Cand fac referire la parfum, cei din Familia Regala britanica folosesc cuvantul „scent”. Desi unele persoane considera ca „perfume” suna mai bine decat „scent”, in Familia Regala acel cuvant nu se rosteste.

4. „Tea”. In locul acestui cuvant se folosesc in Casa Regala cuvinte precum „dinner” sau „supper”. Fac referire la masa de seara.

5. „Lounge”. Desi palatul are mai multe incaperi, nici una dintre ele nu este salon (lounge) sau sufragerie (living room).

6. „Posh”. In Familia Regala, pentru a spune ca o persoana este inteligenta se foloseste cuvantul „smart”. Asa ca, daca se refera la propria persoana sau la o alta persoana, cei din Casa Regala vor evita cuvantul „posh” si il vor inlocui cu „smart”.

Asadar, vocabularul Familiei Regale britanice este un pic diferit. Motivele pentru care sunt evitate anumite cuvinte in Casa Regala au fost mentionate mai sus. Este evident ca Familia Regala este diferita fata de alte familii, iar acest lucru se observa inclusiv in ceea ce priveste vocabularul folosit in Casa Regala.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

SURSA

Share.

Comments are closed.