De ce nu ar trebui extrase maselele de minte

0

Exista multe persoane care experimenteaza eruptiile dentare de 3 ori pe parcursul vietii. La ei maselele de minte care erup la capetele sirurilor de dinti, apar tarziu in adolescenta, in jurul varstei de douazeci de ani. Dentistii recomanda extractia lor, deoarece acestia ne pot perturba starea generala de sanatate.

Cu toate acestea, au existat mai multe studii medicale, care au scos in evidenta ca maselele de minte sunt relevante pentru noi, prin urmare, nu este indicat sa le extragem pana cand nu exista un motiv intemeiat.

Ce sunt maselele de minte?

Sunt cunoscute sub denumirea de al treilea molar, care erupe in jurul varstei de 17-25 de ani. Un adult are patru asemenea masele, dar exista posibilitatea de a avea mai multe, acestia numindu-se dinti supranumerari. Stomatologii ar putea sugera eliminarea acestora, deoarece sunt inutile si irelevante, iar aglomerarea dintilor in gura le poate afecta pozitia, precum si puterea gingiilor.

De ce avem nevoie de masele de minte?

Maselele de minte sunt conectate cu intestinul subtire si cu partea din fata a glandei pituitare.46% dintre nervii motori si senzoriali din cortexul cerebral sunt interconectati la nivelul gurii si fetei, astfel ca, in caz de extractie se creeaza tulburari in intregul sistem precum si la nivelul maxilarelor.

Exista un numar de 57000-175000 de persoane in lume, care au in permanenta senzatie de amorteala si intepaturi din cauza nervilor lezati. Acest lucru se datoreaza faptului ca dantura este conectata cu sistemul nervos prin caile acestuia. Daca maselele de minte sunt extrase, aceasta dauneaza organismului si poate duce la moarte subita.

In spatele cresterii dureroase a maselelor de minte se afla obiceiuri nutritionale neadecvate. Rezultatele unei cercetari extinse a Dr.Weston A Price au demonstrat ca sanatatea orala depinde de o sursa nutritionala adecvata si ajuta la intarirea oaselor maxilarului.

Oasele puternice ale maxilarului vor ajuta la gestionarea corecta a spatiului pentru toi cei 32 de dinti, evitand aglomerarea acestora.

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthycaregroup.com

Share.

Comments are closed.