De ce numeau egiptenii aloe vera planta nemuririi

0

Cunoscuta la egipteni drept planta nemuririi si denumita de nativii americani ca bagheta cerului, aloe vera vine cu o gama larga de proprietati de vindecare uimitoare. S-ar putea sa aveti o planta de aloe vera acasa pentru acele situatii de urgenta precum zgarieturi, taieturi, arsuri dar stiati ca aloe vera nu se limiteaza doar la utilizarea externa ci este de fapt chiar mai benefica pentru organism atunci cand este consumata pe plan intern?

Aloe vera contine peste 200 de constituenti activi biologici printre care polizaharide, vitamine, enzime, aminoacizi si minerale care ajuta la absorbtia subtstantelor nutritive.

Conform  “The Journal of Science and Enviromental Health” aloe vera are de asemenea proprietati anti-bacteriene, anti-virale si anti-fungice care ajuta sistemul imunitar in curatarea organismului de toxine si agenti patogeni. Dar asta nu este tot ce aloe vera are de oferit.

Minerale:

Aloe vera contine o multime de minerale precum calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, sodiu, fier, potasiu, cupru si mangan. Aceste minerale lucreaza impreuna pentru a stimula caile metabolice.

Enzime:

Aloe vera contine enzime importante, precum amilazei si lipazei care ajuta la digestie prin descompunerea moleculelor de grasime si zahar. O molecula numita Bradykinase ajuta la reducerea inflamatiei.

Vitamine:

Un lucru uimitor este acela ca aloe vera este una dintre putinele plante care care contin vitamin B12, care este necesara pentru producerea de celule rosii in sange. Aceasta este o veste foarte buna pentru vegetarieni si vegani deoarece acestia nu primesc cantitati de vitamina B12 prin dieta lor. Aloe vera este de asemenea o sursa de vitamine A, C, E, acid folic, B1, B2, B3, si B6.

Aminoacizi:

Aloe vera contine 20 dintre cei 22 de aminoacizi esentiali care sunt necesari organismului. Aceasta contine de asemenea acid salicilic care lupta impotriva inflamatiei si a bacteriilor.

Alte utilizari:

Pe langa faptul ca elimina materiile toxice din stomac, rinichi, splina, ficat si colon aloe vera este de ajutor si in cazul unor boli mai imediate cum ar fi indigestia, deranjarea stomacului si inflamatiile intestinului. Intareste deasemenea tractul digestiv si amelioreaza inflamatiile articulatiilor.

Un studiu a constatat faptul ca sucul de aloe vera atunci cand este folosit in acelasi mod ca si apa de gura a fost la fel de eficient in indepartarea placii bacteriene. Aceasta este o optiune mult mai buna, deoarece este complet naturala, spre deosebire de optiunile chimice gasite in magazine.

S-a constatat faptul ca gelul de aloe vera este eficient si in tratarea aftelor.

Cum sa luat aloe?

Aloe poate fi consumat direct din planta, dar cea mai simpla si mai gustoasa optiune este probabil sucul de aloe pe care il gasiti in cele mai multe magazine alimentare de sanatate. Puteti de asemenea sa cumparati frunzele sau sa le cresteti chiar dumneavoatra si sa le faceti suc.

Puteti sa cumparati gelul si sa-l adaugati la sucuri sau sa-l beti direct. Acesta are un gust oarecum amar, deci ar fi de preferat sa adaugati si alte sucuri pentru a oferi un gust mai placut. Este minunat sa-l beti zilnic, dar daca il utilizati pentru a trata o anumita afectiune discutati cu un expert sau faceti unele cercetari pentru a gasi instructiuni privind dozarea specifica.

Share.

Comments are closed.