Dramele din viata Stelei Popescu, pe care aceasta le ascundea in spatele zambetului cuceritor

0

Stela Popescu a fost si inca mai este pentru multa lume una dintre cele mai indragite actrite din Romania, insa in spatele zambetului cuceritor pe care il afisa in fata oamenilor care o urmareau cu atata dragoste, aceasta ascundea o mare drama.

Fiind refugiata din Basarabia, vedeta vorbea mereu cu tristete in suflet despre anii copilariei sale. Aceasta a declarat faptul ca, dupa ce a fost nevoita sa se refugieze din Basarabia, datorita razboiului, a fost repartizata in Ardeal. Din regiunea respectiva, aceasta are o amintire foarte trista. Alaturi de familia ei, artista a primit o camera la o familie de sasi, care nu reuseau sa intelegea ce se intampla in Basarabia. Intr-o zi, familia respectiva taiase un porc, moment in care mama artistei a cerut sa cumpere de la acestia doua kilograme de carne, pentru a avea ce sa puna de sarbatori pe masa. Din partea acestora a venit un raspuns, pe care Stela nu a reusit sa il mai uite, cat a trait. Familia a refuzat sa le vanda carne, deoarece femeia a spus ca nu ea este cea care a pus-o sa plece din Basarabia. Din acel moment, nu au trecut nici macar 3 luni, moment in care i-au invadat rusii, in anul ’44, luand fetele si baietii de 16-17 ani si ducandu-i la Dobas, unde nu le era permis nici macar sa mearga la toaleta. In acele momente grele, mama gazda plangea pe umarul mamei artistei, care i-a spus, ca nu ii doreste sa afle vreodata, care este motivul pentru care ea a fost nevoita sa plece de la ea de acasa.

Cu toate ca adolescenta artistei a fost grav marcata de drama razboiului, aceasta mai are si amintiri care ii readuc zambetul pe buze, spunand ca in copilarie se purta precum un baietoi, sfasiind toate rochiile.

Prima data cand mult iubita artista Stela Popescu a urcat pe scena a fost inainte ca ea sa devina studenta, deoarece stia cum sa profite de orice fel de sansa care i se ivea in cale. Aceasta a jucat alaturi de Stela Furcovici, care a devenit celebra datorita rolului Ecaterinei Teodoroiu, in grupul artistic al Ministerului de Interne. Piesa respectiva avea un caracter educativ pentru soldati, dupa cum a povestiti chiar dansa.

Mai apoi, in toamna anului 1954, Stela Popescu a decis sa isi incerce norocul la Academia de Teatru si Film, insa din nefericire pentru ea, aceasta picase examenul, din motivul numarului mic de locuri. Dupa cum a declarat chiar dansa, se caracteriza ca fiind dezordonata, fiind venita din provincie, insa datorita faptului ca era o fata isteata, care stia carte, a fost repartizata la o alta facultate. Dupa ce s-a mutat la Bucuresti, a invatat cum sa se imbrace, cum sa se pieptene si cum sa se ingrijeasca, iar odata cu aceste schimbari, ea a devenit o alta persoana. Inca din anii tineretii, actrita facea dovada de talentul ei si, din acest motiv, a primit premiul I la Festivalul National de Teatru din Brasov, datorita faptului ca jucase rolul Lulutei din piesa Coana Chirita. Acela a fost momentul in care marele regizor Nicusor Constantinescu a descoperit-o, cel care de asemenea i-a oferit actritei sansa de a arata ce stie ea de fapt. In acest fel a ajuns Stela Popescu la Teatrul de Revista “Constantin Tanase”.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: antena3.ro

Share.

Comments are closed.