El e pilotul care a aterizat cu un Airbusul 321 intr-un lan de porumb. Marturii emoționante despre salvarea celor peste 230 de oameni aflați la bord

0

Pilotul rus care a reușit să aterizeze cu un Airbusul 321 într-un lan de porumb în urmă cu două zile se numește Damir Yusupov. În cadrul unui interviu, el a făcut mărturii emoționante despre salvarea celor peste 230 de oameni aflați la bord. Abia după ce s-a asigurat că nicio persoană nu mai este în aeronavă și a evaluat pagubele, pilotul s-a întors în cabină, unde își lăsase telefonul, și și-a sunat soția. Ei au împreună patru copii.

Damir Yusupov, pilotul care a aterizat cu un Airbusul 321 într-un lan de porumb
Deși este considerat un erou în Rusia, după ce a salvat viața a peste 230 de oameni, și chiar și Vladimir Putin l-a lăudat, Damir Yusupov a declarat despre reușita lui în urma incidentului aviatic că: “Am făcut doar ce ar fi făcut oricare alt pilot: am salvat avionul, pasagerii și echipajul”.

După ce a aterizat forțat Airbusul 321, fără ambele motoare și trenul de aterizare, Damir Yusupov i-a evacuat pe cei 226 de călători, plus cei șapte membri ai echipajului. El s-a sigurat că toată lumea se află la o distanță considerabilă, a dat o tură aeronavei pentru a evalua daunele, apoi s-a întors în cabină, acolo unde își lăsase telefonul. Abia atunci a urmat apelul către soția lui, care a suferit un atac de panică atunci când a aflat ce s-a întâmplat.

“M-a sunat și mi-a zis: «E totul în regulă, toată lumea e în viață»”, povestește soția, care nici măcar nu aflase despre ce e vorba, normal, probabil că în momentul ăsta nu știau decât cei implicați în incident, relatează presa internațională. Soția lui Damir Yusupov a mai declarat: “Am întrebat ce s-a întâmplat, iar el mi-a spus că un stol de păsări a intrat în motoare și că a aterizat într-un câmp. M-am îngrozit, am făcut un atac de panică și am izbucnit în plâns”.

Citeste continuarea AICI

Share.

Comments are closed.