Fa aceste 3 lucruri in fiecare seara inainte de culcare, pentru o relatie durabila

0

Ele nu au nici o legatura cu sexul

De Jillian Kramer

Faptul ca va asezati in pat poate fi semnalul ca e timpul sa faceti sex.Dar expertii nostrii ne atrag atentia ca exista alte cateva lucruri in rutina voastra de culcare pe care ar trebui sa le imbunatatiti si care va vor lega si mai mult.

Incheiati-va ziua cu recunostinta.Daca va faceti griji ca nu spuneti de destule ori multumesc in relatia voastra atunci acest ritual este pentru voi.”In relatii exprimarea aprecierii favorizeaza apropierea, legatura si dragostea” explica Rachel Dack, licentiata in consiliere clinica si experta in relatii. Deci inainte de a adormi,  spuneti-i partenerului pana la trei lucruri,  pe care el sau ea le-a facut si pentru care ii sunteti recunoscatori.”Acest ritual ofera  cuplurilor zilnic timp pentru a-si exprima multumirea  si da tonul pentru o stare de spirit pozitiva, relaxare si exprimare a recunostintei viitoare.”spune ea.

Marissa Nelson, licentiata in terapia cuplurilor si a familiei si terapist sexual  spune ca exprimarea recunostintei poate fi simpla precum “multumesc ca mi-ai alimentat masina” sau “apreciez ca ma scoti la cina  in seara aceasta.”Exprimand aprecierea chiar si in cazul acestor lucruri simple ,” spune ea, “se formeaza obiceiul de a da si de a primi iubire si apreciere. Sa te simti apreciat fara sa trebuiasca sa lupti pentru asta creste imens satisfactiile din relatie si acest ritual marunt de seara poate fi hotarator in viata de  cuplu.

Opriti aparatele.

Stabiliti o regula conform careia telefoanele si celelalte dispozitive electronice se inchid inainte de a va aseza in pat. De fapt Nelson recomanda oprirea tuturor dispozitivelor cu pana la doua ore inainte de  a inchide ochii.

“Vad atat de multe cupluri pentru care este o adevarata provocare sa-si incheie ziua fiind prezenti 100 la suta alaturi de partener” mai spune ea.”Folositi cele doua ore in care in mod normal ati naviga pe retele de socializare, ati viziona secvente video sau ati citi articole si concentrate-va cu adevarat asupra partenerului vostru.”

Flirtati- fara sa ajungeti sa faceti sex

Spune Dack “atingerea non-sexuala este o modalitate importanta de a iti exprima afectiunea si dragostea in scopul sanatatii relatiei de cuplu”. In plus, Nelson spune ca “ a face un ritual in jurul afectiunii si al mangaierilor inainte de culcare in fiecare noapte poate avea un impact pozitiv asupra somnului si al relatiei. Cercetarile arata ca este de nevoie de cinci pana la zece secunde de imbratisare petru a elibera produsul chimic numit oxitocin care este sentimentul cald care te face sa te simti apropiat de cineva si iti confera un somn confortabil”.

Spre deosebire de unele ritualuri inainte de culcare, ar trebui sa devina o traditie, care trebuie sa presupuna atingerile. Aceste ritualuri se pot practica si in timpul discutilor sau in timp ce va uitati la televizor. Cheia este de a te bucura din plin de experienta atingerii fara presiune. Partenerii pot incerca mangaierea parului, a mainilor sau alte parti ale corpului.

Traducerea si adaptarea Echipa Tony Poptamas © Copyright 2016

Sursa: yourtango.com

Share.

Comments are closed.