Furtună puternică în Romania. Mii de oameni au rămas fără curent electric

0

Aproape 3.000 de consumatori au rămas, marți seara, fără energie electrică, în urma unei furtuni care s-a abătut asupra mai multor localități din județul Bacău.

Potrivit reprezentanților companiei de furnizare a energiei electrice, sunt afectate de avariile apărute în urma furtunii zece localități: Stănișești, Dumbrava, Crăiești, Balotești, Slobozia, Frumușelu, Țepoaia, Cornățel, Benești și Negoaia. În total, au rămas fără energie electrică peste 2.700 de consumatori, fiind nealimentate o linie electrică și 37 de posturi de transformare, potrivit sursei citate.

O echipă a companiei este în teren pentru identificarea problemelor și rezolvarea defecțiunilor. Mai multe localități din județul Bacău au fost, marți după-amiaza, sub avertizare Cod portocaliu. Meteorologii anunțau averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină de dimensiuni mici și medii.

Temperaturile vor scădea în următoarele ore

Vremea va continua să se răcească începând de mâine. Temperaturile vor coborî cu 6-7 grade în majoritatea regiunilor țării, iar ploile își vor face apariția în Transilvania și Moldova. Sunt așteptate furtuni în după amiaza zilei de mâine în special în județele Mureș, Brașov, Harghita, Covasna, Suceava, Neamț și Cluj.

Share.

Comments are closed.