Greselile pe care le facem atunci cand ne spalam pe dinti

0

Toata lumea stie cum sa se spele corect pe dinti, nu? Adica, o faci in fiecare zi si te gandesti ca ar fi evident si simplu. Din pacate, nu e nimic atat de simplu pe cat pare. Este foarte posibil sa folositi o tehnica incorecta la spalatul dintilor, oricat de ridicol suna.

Poate nu ai invatat cum trebuie, sau poate pur si simplu ti-ai facut obiceiuri proaste de-a lungul anilor, dar indiferent de motiv: igiena orala nu e ceva cu care sa te joci!

DESPRE SPALATUL PE DINTI
GRESIT
Foloseste o periuta cu peri tari si multa forta.

CORECT
Cand vine vorba de spalatul pe dinti, varianta “mai bine mai putin” e cea optima. Cand vrei sa cureti ceva, te gandesti ca e bine sa te apleci cu toata forta pe acel ceva, dar acest lucru nu se aplica si in cazul dintilor. O periuta cu peri moi si o forta modesta aplicata e suficient pentru curatare. Dintii sunt destul de rezistenti, si smaltul protejeaza dintii, dar acest smalt poate fi dat jos de pe dinti daca se aplica suficienta forta.

GRESIT
Folositi miscari mari, dintr-o parte in alta.

CORECT
Aceste miscari dintr-o parte in alta sunt cele pe care le vedem la majoritatea lumii. Insa, e mult mai eficient sa puneti periuta intr-un singur loc si sa o miscati din sus in jos (pentru dintii de sus), si de jos in sus (pentru dintii de jos). Trebuie sa curatati si gingiile, si sa scoateti resturile alimentare microscopice din gingii, nu sa le impingeti la loc.

GRESIT
Spalat pe dinti mai putin de 2 minute.

CORECT
Chiar ai nevoie de acele 120 de secunde sa iti cureti dintii cu adevarat. Data viitoare cand te speli pe dinti, pune telefonul sa sune dupa 2 minute, si pur si simplu concentreaza-te pe spalat. Ai fi poate surprins sa realizezi ca de obicei te speli mai putn de un minut. Fa-ti un obicei sa folosesti cronometrul pana cand te obisnuiesti cu cele doua minute.

GRESIT
Sa te speli pe dinti dupa ce mananci.

CORECT
Daca ai impresia ca meriti un premiu ca te speli pe dinti imediat dupa ce mananci, te inseli. In realitate, e bine sa astepti 30 de minute dupa ce mananci pentru ca smaltul poate sa fi fost slabit de mancaruri acide.

TRADUCERE: Echipa dr. Andrei Laslau
SURSA: theheartysoul.com
SURSE SELECTIVE: Wikipedia.org

Photo: wikihow.com

Share.

Comments are closed.