Inmultirea muscatelor. Sfaturi simple si rapide pentru o multitudine de flori

0

Muscatele sunt cunoscute si cultivate de foarte mult timp. Majoritatea oamenilor au obiceiul de a-si infrumuseta locuintele cu aceste flori minunate pentru a crea o ambianta vesela, datorita contrastului dintre verdele frunzelor si florile divers colorate care infloresc aproape tot timpul anului.

Inmultirea muscatelor este o operatie destul de usoara. Aceste flori frumoase se pot inmulti atat prin seminte, cat si prin butasi. Prin seminte, cresterea este mai anevoioasa, iar prin butasi, cresterea este mult mai rapida, iar plantele vor inflori destul de rapid. Daca ai cateva specii de muscate si vrei sa le inmultesti, iata ce ai de facut:

Pentru inceput trebuie sa tai varful catorva crengi, chiar daca au deja boboci de flori. Planta mama se va ramifica si va face mai multe flori in cateva saptamani, iar butasii pe care ii tai se vor dezvolta destul de rapid. Apoi, se iau cateva pahare de plastic, se gauresc pentru scurgerea apei si se adauga pamant.

Cum trebuie sa tai muscatele pentru butasi
Se aleg cateva crengute de 1-2 ani, de un verde mai deschis si se taie aproximativ 10 cm din varf. Butasii se taie la 3 mm sub nod. Este recomandat sa alegi butasi fara muguri florali. Apoi, se infige fiecare butas in parte in paharele cu pamant. Se uda putin si apoi se asaza intr-un loc unde au putin soare dimineata, iar in restul zilei umbra. In 2-3 saptamani, butasii prind radacini si incep sa produca frunze tinere in varf.

Sfaturi utile despre inmultirea muscatelor
Este recomandat ca dupa taiere, butasii sa se lase timp de 2 ore in aer liber, la umbra pentru a se usuce seva din capat;
Atunci cand se infig in pamant, se apasa bine cu degetul de jur imprejur, sa nu intre aer pe langa tulpina. Asa sunt sanse si mai mari sa se prinda;
Butasii se uda la o data la doua zile, cu putina apa, iar, din a doua saptamana se adauga cateva picaturi de fertilizatori lichizi pentru plante cu flori;
Desi muscata se poate inmulti prin butasi pe tot parcursul anului, cele mai bune momente sunt primavara (februarie-martie) si toamna (august-octombrie). Plantele inmultite in aceasta perioada au ramificatii mai bogate si infloresc mult mai abundent.
Urmand sfaturile noastre, vei avea parte de cele mai frumoase muscate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

SURSA

Share.

Comments are closed.