Leac natural, foarte bun pentru colesterol, diabet si obezitate

0

Datorita continutului bogat de fibre, apa de ovaz ajuta la reglarea digestiei si ne tine satui. Pentru a ajuta la slabit, trebuie combinata cu sportul regulat. Ovazul este considerat unul dintre cele mai “complete” cereale care pot fi adaugate la orice dieta. Este perfect pentru mic dejun, pranz sau chiar ca gustare.

Din punct de vedere alimentar, este remarcabil prin continutul bogat de fibre, pe langa vitamine, minerale si aminoacizi esentiali. Toate acestea au un rol in functionarea corecta a organismului.

Ovazul contine si carbohidrati ce se ard greu, ceea ce prelungesc sentimentul de satietate. Acest lucru ajuta si la controlul mai bun al glicemiei. Unul dintre motivele pentru care ovazul este consumat la nivel global este datorita versatilitatii lui. Poate fi inclus in numeroase retete si remedii naturale, pentru sanatate dar si frumusete

Acum ceva timp, apa de ovaz a devenit foarte populara ca lichid care optimizeaza proprietatile ovazului, in ceea ce priveste slabitul dar si controlul bolilor.

Beneficiile apei de ovaz

Apa de ovaz este o bautura 100% naturala care va ajuta sa extrageti maximul din beneficiile ovazului. Nu schimba compozitia acestuia, si va puteti bucura si de gustul minunat al acestuia. Motivul principal pentru  care a ajuns atat de populara este ca s-a dovedit un suport foarte bun pentru oamenii care incearca sa slabeasca.

Aceasta ofera o cantitate importanta de fibra insolubila care ajuta in reglarea metabolismului. Are de asemenea un efect de satietate, sau de “saturare”. De asemenea, acest continut de fibre ajuta la mentinerea unei functii digestive bune, prevenind constipatia. Apa de ovaz mai contine si leucina, izoleucina si treonina, care sunt aminoacizi esentiali.

Consumand apa de ovaz regulat, putem reduce nivelurile de colesterol “rau”.

Cum faci apa de ovaz acasa?

Este absolut banal, si nu necesita ingrediente complicate sau scumpe. Apa si ovaz este tot ce va trebuie, dar puteti adauga si scortisoara sau vanilie pentru gust.

Ingrediente

  • 100g ovaz
  • 2 litri apa
  • 1 bat de scortisoara (optional)

Instructiuni

  • puneti ovazul in blender si adaugati un pahar cu apa
  • amestecati pe o setare puternica
  • dupa ce s-a amestecat uniform. adaugati apa si scortisoara
  • Amestecati pentru cateva secunde, si apoi tineti in frigider fara sa strecurati

Cum se bea?

Pentru slabit, beti un pahar pe zi, inainte de micul dejun, pentru cel putin o luna. Acest lucru va va mentine satui o perioada mai lunga de timp si va va oferi aportul de fibra necesar pentru tot restul zilei.

Daca aveti nevoie de un plus de energie, puteti consuma un pahar inainte de fiecare masa principala.

Poate inlocui apa ca bautura. Evident cele mai bune rezultate si beneficii le veti obtine si facand sport regulat.

TRADUCERE: Echipa dr. Andrei Laslau
SURSA: AICI
S
URSE SELECTIVE: Wikipedia.org

Share.

Comments are closed.