Locul de basm din inima Transilvaniei vizitat de mii de turisti din tara si strainatate! Uite unde ai si mare, si munte

0

Colibita este cunoscuta ca si localitatea de basm din inima Transilvaniei. “Marea de la munte” este un loc superb, inconjurat de munti si vizitat de mii de oameni, cuceriti de superbele peisaje.

Localitatea este situata la numai 50 de kilometri de Bistrita, la poalele muntilor Calimani, la o inaltime de 800m. Daca ajungi in acest loc, te poti bucura de peisaje superbe. Povestile despre aceasta localitate nu sunt de ratat. In anul 1859 aici erau doar 14 localnici, iar in 1869 si-au amenajat si o biserica. Construirea drumului de legatura cu alte localitati i-a ajutat sa dezvolte transportul de material lemnos.

Fara sa ne mire, cel care a vazut potentialul turismului in acest loc minunat a fost un neamt, W. Ianitchi. Renumitul tamplar a construit mai multe case de vacanta in aceasta zona, pentru sasii din Bistrita, in anul 1918. Dar nu numai peisajele sunt cele care te atrag aici, ci puritatea aerului. Proprietatile curative ale aerului din aceasta zona au inceput sa circule inca din anul 1883, cand o tanara bolnava de tuberculoza a sustinut ca aici s-a vindecat datorita aerului foarte bogat in ozon.

Daca aceasta este optiunea dumneavoastra pentru vacanta, trebuie sa stiti ca puteti avea diferite activitati: puteti organiza excursii, drumetii montane, ciclism, caiac, alpinism sau pescuit. Autoritatile locale fac toate demersurile pentru a dezvolta turismul in zona, dar inca au de indeplinit foarte multe conditii. Se pare, insa, ca sunt pe drumul cel bun. In urma cu 10 ani, in Colibita erau aproximativ 50 de case, iar acum sunt peste 400 de case de vacanta, dar si un complex turistic pe malul lacului.

Share.

Comments are closed.