Metoda care te ajuta sa iti imbunatatesti vederea

0

Exercitiile de gimnastica oculara pot fi de ajutor in cazul multor tulburari de vedere. Practicantii acestor exercitii pentru ochi recomanda ca persoanele cu probleme de vedere sa reduca treptat intervalul de timp de pe parcursul unei zile in care poarta lentile de corectie si sa efectueze aceste exercitii de baza pentru ochi, (fara a purta ochelari sau lentile de contact), pentru a scadea dependenta de ajutoarele mecanice.

Iata cateva sfaturi pentru a va imbunatati vederea:

  • Expertii recomanda sa inchideti ochii pentru cateva minute, la fiecare 2-3 ore, pentru a evita exercitarea unei presiuni puternice asupra acestora.
  • Veti avea nevoie pentru a pune in practica gimnastica oculara. Exista 16 exercitii  pentru ochi ( urmariti cu privirea liniile urmatoare )
  • Evitati purtarea ochelarilor
  • Masati zonele specifice zi de zi
  • Cand va plimbati in aer liber priviti la distanta
  • Consumati zilnic suc de morcovi cu cateva picaturi de ulei de masline.
  • Curatati ochii cu apa calda
  • Incercati sa evitati utilizarea laptopului sau calculatorului cu cel putin 2 ore inainte de culcare

Pentru a va stabiliza vederea, implementati exercitiul indian Trataka (meditatia celui de-al treilea ochi)

Trataka inseamna a privi intens la ceva, a fixa cu privirea un anumit punct (flacara unei lumanari, o pata neagra, un obiect mic ), pentru consolidarea vederii, stimularea celui de-al treilea ochi si dezvoltarea focusarii. Inseamna focusarea si fixarea privirii pe ceva intr-o stare de meditatie si concentrare. Poate dezvolta puternic cel de-al treilea ochi, fiind o practica extrem de puternica. Poate sa apara o oboseala usoara a ochilor.

Daca incep sa va curga lacrimile, inchideti ochii si lasati-i sa se odihneasca. Obiectivul principal al Trataka este de a rezista cat mai mult inainte de a incepe sa lacrimati.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifeidea.com

Share.

Comments are closed.