Modalitatea prin care poti sa scazi temperatura la bebelusi – simplu si eficient

0

In cazul in care copilul dumneavoastra are febra, poate fi foarte stresant pentru tine. Multe studii au confirmat ca daca copilul tau este complet sanatos, atunci febra nu e ceva de care sa te ingrijorezi.

Febra lupta impotriva infectiilor din corp care pot duce la imbolnavirea copilului. Asa ca daca se inrautateste, iar copilul arde, atunci puteti folosi acesti pasi simpli pentru a va face copilul sa se simta mai bine. Si, este extrem de important sa iti amintesti ca – daca copilul tau are febra mare si dureaza mai mult de cateva zile, trebuie sa il duci imediat la doctor. Metoda naturala facuta in casa pentru a scapa de febra copilului in mai putin de 5 minute.

Cartofi rasi

Spala si apoi decojeste cativa cartofi. Dupa ce ai terminat de decojit, razuieste cartofii si dupa aceea pune cartofii rasi in sosetele copilului. Acesta va reduce febra iar copilul tau se va simti mult mai bine.

Coniac si apa

In primul rand, diluati intr-o ceasca mica o cantitate de coniac cu o cantitate egala de apa. Apoi, absorbiti acest amestec cu o bucata de tifon. Stoarceti excesul din tifon si asezati tifonul in sosestele copilului.

Compresa rece pe frunte

Acest lucru este, de asemenea un remediu foarte util si eficient pentru scaderea febrei mari. Trebuie doar sa puneti un prosop rece si umed pe fruntea copilului. Cel mai bun mod este sa puneti prosopul rece in timp ce copilul doarme sau se odihneste.

Dati copilului lichide multe si mancare refrigerata

Dati-I copilului o multime de alimente si bauturi reci pentru a-I reduce temperatura corpului din interior spre exterior. Este foarte important sa il mentineti hidratat

Puteti utiliza un ventilator

Puteti utiliza un ventilator in modul scazut si sa ajustati ca sa recircule aerul din jurul copilului. Nu-l lasati sa ii sufle direct in fata.

Indepartati articolele de imbracaminte

Acest lucru este oarte util. Daca aveti posibilitatea sa eliminati anumite piese de imbracaminte, astfel inca copilul poate elimina mai usor caldura din cor. Va trebui sa va imbracati copilul mai lejer. Daca tremura, acoperiti-l cu o paturica subtire pana se incalzeste din nou.

Tineti-l in interior la un loc racoros

Trebuie sa stati in casa cu copilul, intr-un loc racoros. Daca acesta iese afara atunci trebuie neaparat sa stea la umbra.

Nota: Este extrem de important sa stiti acest lucru. Ar trebui sa consultati un doctor imediat daca copilul este mai mic de 3 luni si are febra. Trebuie sa sunati la doctor daca este intre 3 si 5 luni daca temperatura ajunge la 38 de grade sau mai mult. Daca bebelusul este mai mare de 6 luni atunci trebuie sa sunati la doctor daca temperatura trece de 38.5 grade.

Speram ca ati gasit acest articol util si nu uitati sa il impartasiti cu prietenii sau familia!

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthycaregroup.com

Share.

Comments are closed.