Noul an școlar aduce schimbări drastice! Obligatoriu pentru elevii care obțin mai puțin de 5 la Evaluarea Națională

0

Noul an școlar aduce schimbări drastice pentru elevi, întrucât învățământul profesional devine obligatoriu pentru cei care susțin Evaluarea Națională și obțin o medie de admitere sub 5. Această schimbare a fost deja publicată în Monitorul Oficial, fiind semnată de ministrul interminar Daniel Breaz.

Confrom edupedu.ro, elevii care susțin Evaluarea Națională 2020 și care vor avea o medie de admitere la liceu sub 5 nu vor intra în procesul de repartizare la licee, fie ele tehnologice, teoretice sau vocaționale. Singura rută către care va trebui să se îndrepte este cea profesională, de trei ani, duală sau clasică, potrivit sursei citate.

Monitorul Oficial a publicat pe 5 septembrie 2019, Ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020 – 2021. La această admitere la liceu participă elevii care pe 9 septembrie 2019 intră în clasa a VIII-a și care susțin în vara lui 2020 examenele de Evaluare Națională 2020. Ordinul poartă semnătura ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, și a fost aprobat în Minister pe 27 august 2019.

Media de admitere la liceu se calculează în continuare luând în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

Share.

Comments are closed.