Pastreaza sanatatea dintilor tai cu ajutorul acestui ulei

0

Cu totii stim ca sanatatea dintilor nostri e extrem de importanta bunastarii generale. Ar trebui sa aveti grija de dinti, pentru ca infectii repetate ale cavitatii bucale pot cauza alte probleme de sanatate. Boala cardiaca, comotia cerebrala, dementa, si problemele respiratorii au fost legate de sanatatea deficitara a dintilor. Asadar, daca vreti sa fiti sanatosi, trebuie sa mergeti regulat la dentist.

Si iata intrebarea de un milion de dolari:

Cum ne pastram dintii sanatosi?

Foarte simplu! Pasta de dinti facuta in casa, cu ule ide cocos. Datorita sensibilitatii gingiei, pasta de dinti disponibila in comert si apele de gura sunt prea iritante. Se cauta in prezent o alternativa bazata pe ulei de cocos.

Uleiul de cocos este incredibil. Acesta are proprietati puternice antibacteriene, care aduc numeroase beneficii cavitatii bucale. Intr-un studiu recent facut pe mai multe uleiuri si beneficiile lor pentru sanatatea dentara, uleiul de cocos s-a demonstrat a fi cel mai bun. Anume, cand acesta este tratat cu enzime digestie, el face o treaba foarte buna sa opreasca dezvoltarea bacteriana in gura.

Este important sa stiti ca bacteriile cauzatoare de carii au nevoie de zahar sa se dezvolte, si cauzeaza probleme (carii) pentru ca fac mediul din gura acid. Mediul acid demineralizeaza structura dintilor, ceea ce duce la degenerarea acestor.

Asadar, o pasta de dinti natural este solutia fireasca a acestei probleme! Toate pastele de dinti comerciale contin diferiti aditivi chimic cum ar fi  triclosan, laurit sulfat de sodiu, fluor, si indulcitori artificali cum ar fi aspartamul. Fiecare din aceste chimicale poate cauza diverse probleme de snatate. De asemenea, lauril sulfatul de sodiu afecteaza mugurii gustativi care devin mai sensibili la gustul amar.

IATA RETETA SIMPLA PENTRU PASTA DE DINTI FACUTA ACASA

Simplu de facut, si iata ce va trebuie:

  • 7 lingurite de ulei de cocos
  • 7 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 30 de picaturi din orice ulei esential
  • 5 lingurite de stevia (indulcitor)

Se amesteca, pur si simplu, si se foloseste ca orice alta paste de dinti. Asta e tot! Veti fi uimiti de rezultate!

TRADUCERE: Echipa dr. Andrei Laslau
SURSA: healthylifetricks
S
URSE SELECTIVE: Wikipedia.org

Share.

Comments are closed.