Pentru o femeie după 40 de ani, vitamina B12 este la fel de importanta ca aerul! Nu ignorați aceste 14 semne ale lipsei de vitamina B12.

0

S-a constatat faptul că 4% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani suferă de deficit de vitamina B12, iar un procent si mai mar ignoră semnele de avertizare ale lipsei de vitamina B12.

Daca vrei să ai un păr frumos, o piele sănătoasă și un sistem nervos stabil- citeste acest articol.

Adesea, din comoditate sau din cauza rutinei zilnice, nu ascultăm semnalele corpului nostru, ignorându-le sau crezand ca este ceva trecator, oboseala sau stres. Dar nu este atat de simplu, cauza poate fi mult mai serioasa.

Pentru inceput sa aflam ce este vitamina B12 si care este rolul sau:

Vitamina B12 este complexul cel mai chimic dintre toate vitaminele si este numele generic pentru toti compusii esentiali cunoscuti sub numele de cobalamine.

Cobalaminele sunt similare hemoglobinei din sange cu exceptia ca in loc de fier contin cobalt. Vitamina B12 exista in mai multe forme, nu toate la fel de eficiente.

Cea mai eficienta este metilcobalamina, iar cea mai comuna este cianocobalamina, deoarece este usor de preparat si mai ieftina. Din nefericire, cianocobalamina este greu de absorbit de organism, iar cantitatea mica absorbita nu prea reuseste sa patrunda in celule si sa-si indeplineasca rolul.

Ficatul transforma o cantitate mica de cianocobalamina in metilcobalamina, dar este necesara o cantitate mult mai mare pentru a prelua functiile normale a vitaminei B12.

Vom vorbi in acest articol despre cele 14 simptome care spun despre deficitul de vitamina B12 in organismul unei femei. Acest lucru poate fi periculos!

Anemie pernicioasă

Amețeli și pierderea coordonării

Ti se intampla sa ai stari de ametela, in ciuda faptului ca mananci bine si te odihnesti suficient? Mai multe studii releva ca persoanele cu deficit de vitamina B12 se confrunta adesea cu stari de ameteala. Totodata, persoanele afectate pot sa se confrunte frecvent cu senzatia de tiuit in urechi, denumit in termeni medicali tinitus.

Probleme cu parul si unghii fragile

Părul și-a pierdut strălucirea, a devenit fragil, subțire, rar? Unghii subțiri, rupte, umflate? Toate acestea indică o lipsă a vitaminei B12.

Slabiciune musculara

Atunci cand nu ai suficienta cantitate de vitamina B12 te poti confrunta si cu slabiciune musculara si te simti lipsit de putere. In acelasi timp, respiratia ingreunata este un alt semn al lipsei acestei vitamine.

Dificultăţi de respiraţie

Unul dintre posibilele semne fiziologice ale deficienţei de vitamina B12 este dificultatea de respiraţie la efort. Vitamina B12 contribuie la producerea de hemoglobină, proteina de transport a oxigenului în sânge.

Deficienţele de vitamine pot diminua fluxul de oxigen în ţesuturi, provocând anemie care duce la dificultăţi de respiraţie şi slăbiciune. Mergi la medic dacă simţi oboseală inexplicabilă, palpitaţii, dificultăţi de respiraţie sau durere la nivelul limbii.

Tulburări de vedere

Un alt simptom al deficienței de B12 este vederea încețoșată și tulburată. Acest simptom poate apărea când netratarea lipsei de B12 afectează sistemul nervos, păgubind un nerv optic care are legătură cu vederea.

Deși este alarmantă, tulburarea de vedere poate fi tratată cu ajutorul suplimentelor alimentate bogate în B12.

Totuși, tulburarea de vedere este un simptom mai rar întâlnit în cazul lipsei de B12.

Oboseala accentuata

Oboseala este unul dintre primele simptome ale deficientei de vitamina B12. Acest lucru se intampla pentru ca organismul are nevoie de aceasta vitamina pentru a produce celule rosii, care transporta oxigen. Cand nu ai suficient oxigen, atunci te simti obosit, indiferent daca ai dormit 8 ore cu o noapte inainte.

Ai pielea palida

Ai observat ca pielea ta a devenit mai palida? Acest lucru poate fi pus pe seama deficitului de vitamina B12, pentru ca celulele rosii sunt mult mai sensibile si pot fi distruse mult mai usor, ducand la cresterea nivelului de bilirubina, pigment responsabil pentru aspectul palid al pielii.

Share.

Comments are closed.