Pentru sănătatea relaţiei dumneavoastră, evitaţi persoana nepotrivită!

0

 

Bun! Am revenit cu al doilea articol, care sper că vă va plăcea măcar la fel de puţin ca şi primul. Azi vorbim şi povestim despre cum îţi dai seama că nu ai lângă tine persoana potrivită. Vorbim şi de perspectiva unui bărbat, adică a mea (aici o să îmi expun părearea proprie şi personală), dar şi din punctul de vedere al unei femei. Poate că o să ziceţi că nu am de unde să ştiu perspectiva unei femei, dar daţi-mi voie să vă cotrazic. Eu şi prietena mea avem o relaţie deschisă. Ea mi-a povestit ce nu i-a plăcut la fostele ei relaţii…şi mai e şi experienţa personală cu fetele: mi s-a spus de n ori că sunt un porc şi mi s-a explicat unde am greşit.

Persoana de lângă tine nu este potrivită dacă:

  1. Nu poţi să ai încredere în el/ea.

Dragii mei, încrederea se câştigă. Să presupunem că eşti într-o relaţie de mai bine de 6 luni şi încrederea există. Mare grijă! Vă zic că se câştigă foarte greu şi se pierde într-o fracţiune de secundă. Cel mai uşor încrederea se pierde prin înşelat, dar nu e singura metodă. Există o mulţime, dar o să enumăr câteva: îi promiţi în repetate rânduri că faci ceva, dar uiţi, îi zici că eşti într-un loc când tu eşti în altul… şi exemplele pot continua. Sunt lucruri pe care te nu le crezi importante, dar care într-un cuplu distrug încrederea pe veci.

Draga mea sau dragul meu, vrei o relaţie bazată pe iubire şi încredere sau vrei să faci pe detectivul… şi când nu poţi tu (pentru că mai trebuie să  îţi vezi de treburi din când în când), să angajezi FBI-ul ca să te informeze ce îţi face partenerul?

Concluzie: pentru sănătatea relaţiei dumneavoastră, evitaţi  înşelatul, minţitul şi abureala!

 

  1. Comunicarea voastră lasă de dorit.

O altă problemă des întâlnită este comunicarea… sau mai degrabă lipsa ei. Dacă iubeşti pe cineva cu adevărat, sincer, nu cred că îţi ajung toate orele rămase din viaţa ta pentru a vorbi cu acea persoană. Dacă iubirea nu e aşa mare, în jumătate de oră (hai 45 de minute) aţi încheiat orice subiect. Din asta ar trebui să cam înţelegeţi că nu prea aveţi multe în comun.. şi această relaţie va dura un an poate, doar pentru că veţi trage de ea. Am exagerat. Nu un an, maxim 3 luni… poate chiar una singură.

Nu te sfii să îi spui iubitei/iubitului ce crezi despre el/ea, relaţia voastră în general şi lucrurile care nu îţi plac. Nu degeaba există zicala “Unde-s doi puterea creşte”. Dacă ceva te apasă, vorbeşte! Nu ascunde! Vorbiţi şi rezolvaţi ÎN DOI. Acesta e secretul unei relaţii luuuungi şi din ce în ce mai minunată pentru că în fiecare zi vă veţi iubi din ce în ce mai mult.

În cocluzie: pentru sănătatea relaţiei dumneavoastră vorbiţi, dezbateţi şi rezolvaţi  ÎN DOI toate problemele!

 

  1. Îţi face mai mare plăcere să petreci timp cu prietenii/prietenele tăi/tale fără ca persoana “iubită” să fie de faţă.

Da, asta am întâlnit-o destul de des. Că să sudezi o relaţie şi să o păstrezi, nevoie să investeşti ceva timp, sentimente şi uneori şi bani, ca la o casă. Asta dacă vrei să ai o relaţie sau o casă frumoasă. Dacă majoritatea timpului ţi-l petreci cu oricine altcineva afară de persoana iubită, nu prea investeşti unul din materialele esenţiale pentru construirea unei relaţii sănătoase. Este nevoie de toate 3 menţionate mai sus pentru a avea o viaţă frumoasă. E ca şi cum ai încerca să ridici o casă fără a folosi pic de ciment. Chiar şi o casă de lemn are nevoie de o temelie de beton. Nu zic să staţi doar împreună! Ieşi cu băieţii la o bere sau mai ieşi cu fetele la o tură de cumpărături. E ok! Dar nu-ţi petrece majoritatea timpului fără el/ea.

Concluzia este: pentru sănătatea relaţiei dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp împreună!

 

  1. Planurile tale de viitor nu includ şi pe el/ea.

Te vezi făcând multe în viaţă? E normal, e bine! Dar dacă te vezi făcându-le fără dragul tău/draga ta, îmi pare rău să te anunţ că el/ea nu face parte din viitorul tău. Ca să îţi dai seama dacă face parte din viitorul tău, trebuie ca atunci când te gândeşti la viitor, gândul să te ducă la familie, iar apoi la afacerea pe care o puteţi construi împreună. Eu şi prietena mea am început acest blog… care este prima noastră “afacere” împreună şi vă mulţumim vouă că ne susţineţi!

Concluzia ar fi: pentru sănătatea relaţiei dumneavoastră, gândiţi-vă dacă există viitor împreună!

 

  1. Cearta este cea ce va ajută să ieşiţi din monotonie.

A trebuit să includ şi acest capitol deoarece am auzit de atâtea ori “Îmi place să ne certăm, că împăcarea e aşa dulce!” sau “Ne mai certăm din când în când… că ne plictisim”. Alo! Ce gândire e asta? E ca şi cum ai spune “Îmi place tabloul acesta, dar îl mai mânjesc din când în când cu rahat pentru că îmi place să îl şterg.”. Părerea mea e că nu e o gândire sănătoasă. Într-o relaţie, de bază e să pui persoana de lângă tine înaintea ta. Dacă o să faci asta, îţi garantez că nu te vei certa nici măcar o singură dată. Eu am testat: noi aplicăm asta în cuplul nostru şi nu ne-am certat niciodată. Cum de nu? Am învăţat să lăsăm fiecare de la el pentru binele celuilalt.

Concluzia: pentru sănătatea relaţiei dumneavoastră, evitaţi certurile inutile şi învăţaţi să lăsaţi de la voi!

 

  1. Contează părerea altora mai mult decât părerea ta despre relaţia ta.

 

Îţi mulţumesc că ai fost cu mine până aici şi că încă citeşti! Aceasta este o problemă foarte delicată şi am pus-o ultima pentru că îmi doresc să rămâi cu 2 lecţii pe care eu cu greu le-am învăţat. Dacă oamenii de lângă tine îţi spun “Băi, e cam urâtă prietena ta”, “Băi, petreci prea mult timp cu ea” sau “Prietena ta e aşa şi aşa…”, iar tu, deşi eşti convins că nu e aşa, începi să te întrebi dacă nu au cumva dreptate. Aminteşte-ţi mereu că:

  1. Ei nu îţi sunt prieteni şi
  2. Dacă vorbele lor încep să îţi schimbe părerea despre fata/băiatul pe care tu o/îl iubeşti, îmi pare rău să te anunţ, dar nu îl/o iubeşti cu adevărat… pentru că pentru tine e mai importantă părerea lor decât a ta şi a persoanei de lângă tine, iar o relaţie de success include minim 2 persoane, iar maxim tot atâtea. Un alt sfat pe care ţi-l pot da e: scapă cât mai poţi de prietenii falşi, că ei distrug orice e bun în tine şi în viaţa ta!

Concluzia finală: pentru sănătatea relaţiei dumneavoastră, evitaţi prietenii falşi şi părerile neimportante!

Sursa: lasepareu.com

Share.

Comments are closed.