S-a ascuns sub pat si a asteptat ca iubitul sau sa se trezeasca pentru a-l scoate din sarite cu cea mai tare farsa…

0

Aceasta a pus la cale o farsa nebuneasca pentru iubitul sau, chiar de ziua de nastere a acestuia. Cu siguranta, tanarul nu va uita ziua asta, nervii si rabdarea

sa fiind puse la incercare. Tanara nu s-a limitat doar la o singura gluma, ci a tinut sa ii pregateasca mai multe „surprize”.

L-a mazgalit pe fata, a introdus un sarpe in vasul de toaleta, a umplut o camera numai de pahare, i-a inlocuit sapunul cu o alta solutie si mai grav de atat, i-a stricat si masina.

Ce parere aveti de aceasta farsa? Este amuzanta sau aceasta tanara a intrecut limita?

Citeste si:

Frica nu vrea să știi următoarele 6 lucruri

Te-ai săturat să lupți împotriva fricii? Ai impresia că nu vei reuși niciodată să o înfrângi? Realitatea este că războiul pe care îl porți cu frica nu are sfârșit, dar poți să te antrenezi ca să îi faci față mai ușor.

Frica te epuizează? Războiul împotriva ei pare fără sfârșit? Din păcate, acest conflict nu poate fi niciodată soluționat, dar poți să te antrenezi ca să îi faci față fricii mai ușor.

Probabil știi deja cât de toxică este frica. Această emoție te-a afectat în trecut și, dacă nu înveți cum să o combați, nu te va lăsa în pace nici în viitor. Însă poate niciuna dintre metodele de a depăși frica pe care le cunoști nu dau randament. Ori de câte ori o înfrângi, ea în cele din urmă revine.

Nu ești nici primul, nici ultimul care se confruntă cu această problemă. De fapt, frica se află în fiecare dintre noi și ne ajută să trecem cu bine peste situațiile periculoase. Problema este că, în timp, aceasta poate deveni pregnantă în viața noastră de zi cu zi, ajungând să ne răpească liberul arbitru.

De fiecare dată când simți că frica pune stăpânire pe tine, ține seama de următoarele 6 aspecte, apoi străduiește-te să îi reduci impactul.

1. Frica se află înlăuntrul tău
Primul lucru pe care frica nu vrea să îl știi este faptul că ea te minte în mod constant, încercând să te facă să te simți nemulțumit de tot ce ai.

Vrei să fii promovat la serviciu? Frica îți spune că doar „cei mai buni” pot obține asta.
Vrei să lupți pentru drepturile tale? Frica îți spune că pur și simplu vei fi luat în derâdere.

Încerci să explici cuiva o idee nouă? Frica îți spune că te vei face de râs.

Frica este o emoție puternică. Din punct de vedere psihologic, ea reprezintă unul dintre cele mai eficiente mecanisme de apărare pe care le posedăm. Însă nu trebuie să îi permitem să ne distorsioneze realitatea.

Deși nu ne putem descotorosi de frică, este esențial să învățăm cum să o ținem sub control, astfel încât să o împiedicăm să ne dirijeze comportamentul.

2. Chiar poți să o faci

Un alt aspect pe care frica nu vrea să îl cunoști este faptul că, indiferent de circumstanțele actuale și de greutățile pe care simți că le ai în față, poți să îți atingi obiectivele.

Multe persoane se lasă controlate de frică și dau ascultare tuturor mesajelor negative din mintea lor. Să obții ceea ce vrei

necesită deseori mult timp și efort. Însă dacă lucrurile nu ar sta așa, cel mai probabil nici nu ai fi motivat să încerci și ai rata importante ocazii de învățare.

3. Nu este niciodată prea târziu să faci o schimbare
Cât timp ai fost nevoit să fii victima unor relații sau prietenii toxice? De când te gândești la acea călătorie care te încântă atât de mult?

De când te regăsești în aceste situații din cauza fricii?

Un alt lucru pe care frica nu vrea să îl știi este faptul că nici vârsta, nici alți factori asemănători nu sunt obstacole când vine vorba de a face o schimbare. Pentru ca schimbările să se materializeze, trebuie să acționezi.

Dacă observi vreo neregulă în viața ta sau vrei să faci ceva, stabilește un plan de acțiune. Deja ți-ai stabilit obiectivul, dar acum a venit momentul să iei măsuri pentru a-l putea atinge.

4. Nimeni nu poate lua decizii în locul tău

Opiniile celorlalți sunt frecvent o sursă de frică pentru fiecare dintre noi. Multora le place să analizeze viețile semenilor lor, fie ca să îi critice, fie ca să îi „ajute”. Însă doar tu ai dreptul să decizi ce este potrivit pentru tine și ce nu.

Din cauza fricii că vom fi criticați, ajungem să devenim prizonieri în situații nefavorabile (de pildă, un loc de muncă care nu ne mulțumește).

Poate ai impresia că aceste critici te vor defini în ochii tuturor, dar lucrurile nu stau neapărat astfel.

Mereu vor exista persoane care te bârfesc, acest comportament făcând parte din natura umană. Nu ai de ce să îți faci griji, pentru că, în fond, este imposibil să te înțelegi cu toată lumea.

Ceea ce poți face este să îți trăiești viața în conformitate cu speranțele și visurile tale. Bârfele și criticile vor continua, dar măcar vei fi mai fericit.

5. Greșelile din trecut nu îți definesc viitorul

Cel de-al cincilea adevăr pe care frica nu vrea să îl știi este faptul că greșelile din trecut nu trebuie neapărat să îți definească viitorul. Fiecare dintre noi mai greșește câteodată și suntem nevoiți să purtăm poveri pe umeri din acest motiv.

Este firesc să se întâmple asta. Noile experiențe și luarea deciziilor sunt componente de bază ale vieții. Trăind, inevitabil vom și greși din când în când.

De fapt, aceste greșeli ne pot ajuta să descoperim care este cel mai bun mod de a ne atinge obiectivele. Evită să fii una dintre

acele persoane care se lasă păgubașe la cea mai mică greșeală pe care o comit. Transformă erorile în ocazii de învățare și folosește-le pentru a găsi cel mai bun drum pentru tine.

6. Principalul obstacol nu este frica, ci tu însuți

Ai impresia că frica este cea care te paralizează? Adevărul este că lucrurile nu stau deloc așa. Deși frica poate cauza incertitudine și îndoieli, tu însuți decizi să stai pe loc. Când frica survine, ai la dispoziție două variante:

Se te concentrezi asupra ei și să devii paralizat.
Să observi avertizarea pe care frica ți-o dă, să iei măsurile de precauție necesare și să acționezi.

De îndată ce începi să nu mai vezi frica drept un obstacol, îți vei putea asuma răspunderea pentru propria ta viață. Fă acest pas cât mai curând posibil. Deși frica produce multă nesiguranță, nimic nu este mai satisfăcător decât să îți dirijezi singur acțiunile.

 

Share.

Comments are closed.