S-a stins o legenda a cinematografiei, Jane Fonda in doliu! Drum lin spre ingeri!

0

Doliu în lumea cinematografiei acolo unde actorul Peter Fonda, starul filmului „Easy Rider”, a murit la Los Angeles, din cauza unui cancer pulmonar. Artistul avea vârsta de 79 de ani. Sora lui, actriţa Jane Fonda a transmis: „Sunt foarte tristă. A fost dragul meu frate mai mic. Oratorul familiei. Am petrecut clipe frumoase împreună în aceste ultime zile. A plecat râzând”.

Peter Fonda s-a născut la New York, fiind fiul celebrului actor Henry Fonda şi al lui Frances Seymour Brokaw, o femeie din lumea mondenă a metropolei americane.

Filmul care l-a făcut celebru a fost „Easy Rider” (1969), în care a jucat alături de Dennis Hopper şi la a cărui scenariu a contribuit. Fonda a fost apoi nominalizat la premiul Oscar pentru scenariu original pentru contribuţia sa. „Easy Rider” a devenit unul dintre filmele standard ale contraculturii americane din anii ’60.

În 1997, Peter Fonda a fost nominalizat pentru cel mai bun rol masculin cu filmul „Ulee’s Gold”. A obţinut Globul de Aur pentru rolul din acest film.

Mai recent, Peter Fonda a jucat rolul lui Mephistopheles în „Ghost Rider” (2007).

Ultimul său film, „The Last Full Measure”, cu Samuel L. Jackson, Morgan Freeman şi Laurence Fishburne, urmează a fi lansat la sfârșitul lunii octombrie în SUA.

Fiica lui Peter Fonda, Bridget Fonda, este şi ea actriţă.

„Cu adânc regret împărtăşim vestea că Peter Fonda a murit”, a anunţat familia. Peter Fonda a murit la domiciliul său din Los Angeles vineri dimineaţă, înconjurat de familie, potrivit comunicatului.

„În timp ce deplângem moartea acestui om bun şi demn, ne dorim să celebrăm cu toţii spiritul său invincibil şi dragostea lui de viaţă. În onoarea lui Peter, vă rugăm ridicaţi un pahar pentru libertate”, se menţionează în comunicat. În acelaşi timp, familia actorului a cerut „respectarea vieţii sale private” în acest moment de durere.

Share.

Comments are closed.