Sarbatoare astazi. Un singur lucru trebuie sa-l faci in aceasta zi si vei avea noroc in viata

0

Calendarul ortodox prăznuiește pe data de 11 octombrie pe Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi. Acesta nu trebuie confundat cu Apostolul Filip, cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

După uciderea Sfântului Ştefan, pornindu-se prigoana împotriva Bisericii din Ierusalim, şi toţi risipindu-se prin ţara Iudeei şi a Samariei, afară de cei doisprezece apostoli, Sfântul Apostol Filip a mers în Samaria, unde propovăduia pe Hristos.

Sfântul Apostol Filip a făcut tămăduiri și a alungat duhurile rele

Tot poporul, cu un suflet, lua aminte la cuvintele lui pentru că întărea propovăduirea lui cu multe minuni, tămăduind toate bolile şi izgonind duhurile cele rele care, strigând cu glas mare, ieşeau din oameni. Şi era bucurie mare în acea cetate pentru Filip, căci prin a lui venire se tămăduiau nu numai de suferinţele trupeşti, ci şi de cele sufleteşti toţi cei ce primeau propovăduirea lui şi credeau în adevăratul Mesia.

Tocmai de aceea, în această zi, se spune că este bine să te rogi azi sfântului, mai ales dacă ești grav bolnav. Sfantul Apostol Filip este ocrotitorul credinciosilor de pretutindeni, motiv pentru care daca ai nevoie de ajutor divin rosteste rugaciunea aceasta si vei avea noroc in viata.

Nor purtator de ploaie duhovniceasca, cu adevarat te-ai aratat celor de pe pamant. Adapand inimile celor de pe pamant, ca pe o tarina in taina. Ca inconjurand cu cuvantul, ai adapat marginile. Si ca niste ploi versi miruri din sicriu. Pentru aceasta, sufland in inimile cele credincioase, mireasma Duhului ai adunat intr-insele, Sfinte Apostole Filip. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greseli sa daruiasca celor ce praznuiesc cu dragoste sfanta pomenirea ta. Ca o lumina ai fost trimis in chip de sageata, Apostole, cu luminoase raze luminand pe cei ce cu credinta striga: Binecuvantat esti Doamne, Dumnezeul parintilor nostri.

Acum invrednicindu-te de Slava Cea Negraita si de Lumina Cea Neinserata, unde este veselia cea nespusa, unde este bucuria cea neincetata, in biserica celor intai-nascuti, unde sunt locasurile dreptilor, roaga-te pentru toti crestinii, Sinte Apostole Filip, Preaintelepte.

Sfinte Filip, roaga-te pentru noi!

Izgonitor de demoni aratandu-te si luminator celor din intuneric vazandu-te, ai aratat pe Soarele care a stralucit din Fecioara. Si capistile idolesti sfaramand, ai ridicat Biserici, fericite, spre Slava Dumnezeului nostru. Pentru aceasta pe tine te cinstim si Dumnezeiasca pomenirea ta stralucit o praznuim si cu un glas strigam catre tine, Sfinte Apostole Filip: roaga-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greseli sa daruiasca celor ce praznuiesc cu dragoste sfanta pomenirea ta.

Cu toata dragostea te-ai Alaturat de Cuvantul lui Dumnezeu, Cel Ce S-a Intrupat, Apostole, ucenic Lui facandu-te si Dumnezeiasca sluga si de Taine graitor. Pentru aceasta de Dansul fiind trimis la pagani, ai propovaduit venirea Lui, strigand: pe Domnul laudati-L lucrurile si-L preainaltati intru toti vecii.

Cu toti cinstitii Apostoli si cu proorocii si cu purtatorii de chinuri, Sfinte Filip, cu cuviosii, cu ierarhii si cu dreptii, cu Nascatoarea de Dumnezeu roaga-te, sa daruiasca dezlegare de greseli si curatire de multe pacate, celor ce cu credinta savarsesc de lumina purtatoare si Dumnezeiasca pomenirea ta.

Share.

Comments are closed.