Tamara Buciuceanu împlinește 90 de ani! La mulți ani! Cum arata acum MAREA noastra ACTRITA

0

Tamara Buciuceanu una din cele mai îndrăgite actrițe din România împlinește mâine 90 de ani. Din cei 90 de ani de viața peste 66 de ani și i-a petrecut pe scenă.

Tamara Buciuceanu – 66 de ani pe scenă

90 de ani de viaţă, dintre care 65 de ani petrecuţi în slujba teatrului românesc. Tamara Buciuceanu-Botez a fost omagiată luni seara, pe scena Teatrului Metropolis, alături de actori de seamă. ”Doamna Isoscel” i-a avut alături şi pe Ştefan Bănică şi Oana Sîrbu, ”elevii” săi din celebrul film ”Liceeni”. Bănică a comparat-o cu o nestemată!

În urmă cu doi ani, nu mai putea să iasă din casă din cauza problemelor de sănătate şi a poverii anilor. Anul acesta, Tamara Buciuceanu-Botez a făcut o excepţie! Îmbrăcată elegant, în haine negre, accesorizate cu verigheta-i preţioasă, broşa şi colierul de mărgele, cu aceeaşi pieptănătură în buclă pe spate, cu ochii veseli şi zâmbetul său inconfundabil cu care ne-a obişnuit timp de şase decenii şi jumătate! Aşa s-a prezentat celebra Tamara Buciuceanu-Botez luni seara, 17 decembrie, pe scena Teatrului Metropolis.

Evenimentul a fost făcut în cinstea aniversării celor peste 65 de ani de la debutul pe scena românească. “Doamna comediei româneşti”, aşa cum a fost prezentată de directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, are 89 de ani şi, în ciuda lor şi a problemelor de sănătate, a ţinut în picioare un discurs frumos în aplauzele tuturor colegilor de breaslă. ”Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat. (…)

Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă. Mi-am făcut ucenicia despre ale teatrului la Teatrul Naţional din Iaşi. Am avut şi în Iaşi, şi la Bucureşti profesori extraordinari care m-au iubit şi m-au învăţat lucruri foarte frumoase. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate”, a spus Tamara Buciuceanu-Botez când a urcat pe scena Teatrului Metropolis.

Share.

Comments are closed.