O tânără din Germania s-a declarat „enervată” de faptul că urmează să moștenească miliarde de dolari de la bunicii ei și a spus că vrea ca aproape toată moștenirea să fie impozitată, relatează Daily Mail.
Traudl Engelhorn-Vechiatto a murit în septembrie, la vârsta de 94 de ani, lăsând o moștenire de miliarde de dolari, scutită de taxe, nepoatei și moștenitoarei sale, Marlene Engelhorn.
Cu toate acestea, tânăra în vârstă de 30 de ani, care locuiește acum în Austria, a declarat că nu este interesată să moștenească câștigul extraordinar provenit de la compania chimică a familiei.
„Scenariul de vis este ca eu să fiu impozitată”, a declarat Engelhorn pentru New York Times.
Marlene Engelhorn s-a angajat să doneze 90% din moștenirea sa și dorește ca impozitul să meargă către stat pentru redistribuire.
Marlene a vorbit și cu Vice News anul trecut și le-a spus că: „nimeni nu ar trebui să aibă atât de mulți bani și putere fără să fie taxat”.
Știind că într-o zi va moșteni averea, aceasta și-a petrecut ultimul deceniu militând pentru politici fiscale care ar face ca averea sa să fie puternic impozitată și redistribuită de către guvern.
Marlene Engelhorn este co-fondatoarea organizației Tax Me Now, un grup de oameni bogați din Germania care militează pentru impozitarea mai mare a veniturilor lor.
Marlene a declarat pentru New York Times că mulți oameni au contactat-o pentru a-i cere ajutor financiar după ce au citit despre campania ei sau au văzut-o la televizor. Ea a spus că o doare să îi refuze, dar consideră că ar trebui ca statul să decidă cum să redistribuie averea prin impozite, și nu să fie decizia ei.
„Sunt produsul unei societăți inegale”, a declarat aceasta în discursul său pentru campania Milionari pentru Umanitate din Amsterdam, în luna august a acestui an. „Altfel, nu m-aș fi putut naște multimilionară. Doar născută. Nimic altceva”.
„Averea așa-numitului top 1% nu este doar un număr mare, ci se traduce direct în putere asupra politicii, economiei, mass-media & societății”, a adăugat ea. „Această putere este disproporționată: într-o societate democratică, solidaritatea ne privește pe toți. Distribuția bogăției lovește în inima democrației”.
Austria, unde locuiește Marlene, a abolit complet legile privind impozitul pe moștenire în 2008.
Marlene dorește ca aceasta să fie reintrodusă cu taxe mai mari pentru cei bogați. Ea susține că este nedrept ca persoanele înstărite să nu contribuie în acest fel la societate.
„M-am născut într-o familie bogată și într-o zi voi moșteni o avere pentru care nu a trebuit să muncesc niciodată”, a declarat Marlene într-un videoclip postat pe Facebook-ul Millionaires for Humanity în mai 2021.
Marlene a crescut într-un conac din Viena. Ea a declarat pentru New York Times că a urmat școli de limbă franceză și că era genul de elevă care corecta greșelile gramaticale ale altora. Ea a spus că și-a petrecut copilăria citind și jucând fotbal cu băieții.
Ea a mai spus că obișnuia să se întrebe de ce prietenii ei locuiau în apartamente mici în loc să aleagă să locuiască într-o casă mare cu grădină, așa cum a făcut ea.
„Privilegiul îți oferă cu adevărat o viziune foarte, foarte îngustă asupra lumii”, a declarat ea pentru New York Times.
Moștenirea neașteptată a lui Engelhorn provine de la compania chimică veche de secole a familiei sale. Friedrich Engelhorn a înființat BASF în 1865. Familia a deținut, de asemenea, Boehringer Mannheim, care produce produse farmaceutice și echipamente de diagnosticare medicală, până când a fost vândută pentru 11 miliarde de dolari în 1997.
Forbes a estimat averea netă a familiei la suma impresionantă de 4,2 miliarde de dolari.
În ciuda bogăției lor, familia Engelhorn a fost generoasă în donații pentru diverse cauze filantropice.
Familia Engelhorn a finanțat activitatea tinerilor oameni de știință, centre de arheologie și programe muzicale. Cifra exactă pe care o va moșteni Engelhorn este necunoscută, deoarece moștenirea ar putea fi împărțită între alți membri ai familiei.
SursA: adevarul.ro