Te dor calcaiele dimineata sau ori de cate ori stai in picioare – iata ce trebuie sa faci

0

“Fascia Plantara” este un ligament subtire care uneste calcaiul de partea din fata a piciorului. Mai mult de jumatate din americani sufera de dureri de picioare grave, si de obicei are legatura cu fascia plantara. Fascia plantara este o conditie cauzata de cresterea in greutate sau de miscarea repetitiva, si de obicei apare la femeile gravide, sportivi sau cei care stau pentru o lunga perioada de timp. Greutatea si presiunea cauzeaza durere si inflamatie. Cu toate acestea, exista modalitati de a preveni si a trata aceasta conditie.

Cel mai bun mod este sa faceti exercitii de intindere deoarece in acest fel muschii incordati se relaxeaza. Mai jos va vom arata cele mai eficiente exercitii pentru fascia plantara.

Intinderi de gamba

Daca va intindeti gamba, puteti atenua durerea de calcai. In pozitia de ghemuit – ca miscare intindeti piciorul si mentineti pozitia timp de 30 de secunde. Repetati asta cu fiecare picior de 3 ori.

Exercitii in sezut

Exercitiu 1

Incrucisati-va picioarele unul peste celalat si trageti degetul mare in sus. Ramaneti in aceasta pozitie timp de aproximativ 15 secunde. Faceti acest exercitiu de 3 ori la ambele picioare.

Exercitiul 2

Pliaza un prosop si pune-l sub arcada piciorului. Impinge in sus, in acest fel piciorul devine intins in fata ta. Ramai in aceasta pozitie timp de 15-30 de secunde. Repeta de 3 ori.

Exercitiu 3

Ia o sticla de apa sau ceva asemanator. Ruleaza-ti piciorul pe sticla timp de 1 minut cu fiecare picior

Incalzire

Nu uitati sa va incalziti inainte de orice tip de exercitiu

Sport regulat

Cel mai bun mod de a preveni fascia plantara este sa traiti o viata sanatoasa cu exercitii regulate si o greutate normala. Veti reduce riscul de strangerea ligamentelor prin intinderea muschilor si a articulatiilor.

Asigura un sprijin corespunzator

Pentru un picior sanatos, o incaltaminte confortabila este o necesitate. In acest fel, picioarele tale vor avea un sprijin adecvat. Evita incaltamintea prost confectionata, si evita si sa umblii descult.

Pastreaza-ti o greutate sanatoasa

Daca iti poti controla greutatea atunci poti sa iti scutesti corpul si picioarele de greutate suplimentara.

Odihna

Odihna este foarte importanta. Incearca sa iti odihnesti picioarele pe parcursul zilei, si nu iti expune calcaiele si picioarele la miscare continua si repetitiva. Daca crezi ca suferi de fascie plantara, incearca aceste exercitii, dar in cazul in care este ceva foarte serios consulta un medic.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifestylezone.com

Share.

Comments are closed.