Te rog TATA, sa ma ierti ! Acest Cantec te va aduce pana la LACRIMI – VIDEO

0

”Te rog TATA, sa ma ierti !” Un cântec care te va lăsa cu OCHII ÎN LACRIMI de la primele versuri…Iubiți-vă părinții atata timp cât îi mai aveți!

Am văzut mame fericite. Am văzut mame îngrijorate. Am văzut mame care rupeau din pâinea lor ca să dea la copil. Am văzut mame cu țigara în gură, care-și aruncau frustrările de om neîmplinit asupra copiilor. Am văzut mame cu bilet de avion în mână, gata să plece departe pentru un viitor mai bun. Am văzut mame bătându-și copilul pentru o notă de doi. Am văzut mame indiferente, în timp ce băiatul sau fata lor se droga. Și totuși, erau mame…

Citeste si:

Investitorii, speriați de noua lege off-shore, care va reglementa o afacere colosală

Deciziile controversate se iau noaptea târziu, cel puţin aşa se întâmplă în Parlamentul României. Aleşii s-au certat luni seara pe exploatarea gazelor din Marea Neagră.

O afacere evaluată la sute de miliarde de dolari a fost reglementata printr-o lege a companiilor off shore prin care acestea ar trebui să plătească şi redevențe, dar şi un impozit calculat în funcţie de preţul la care vând gazele extrase. Şeful PSD a vrut să impună această dublă taxare pe motiv că statul trebuie să câştige mai mult din propriile resurse. Legea off shore a fost modificată luni seara târziu şi votată cu mare grabă şi cu schimburi dure de replici. În centrul lor a fost chiar şeful PSD, Liviu Dragnea, acuzat de opoziţie că a impus amendamentele introduse de PSD şi de ALDE prin care s-a schimbat din temelii modul de taxare al companiilor care forează după gaze în Marea Neagră.

Cristina Prună, deputat USR: Domnule Dragnea, e clar că dumneavoastră nu aţi plecat ca prostul din Parlament. Domnul Dragnea a dat un mesaj foarte clar. Investitorii străini şi companiile sunt la cheremul dumnealui

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: Faptul că am pus 50% din toată producţia pe contracte bilaterale, iar 50% tranzacţionare pe piaţa românească înseamnă că România devine între puţinele tari din lume care devin independente energetic. Suprataxare zero nu se putea, pentru că nu poţi ca stat roman să nu încasezi nimic.

Legea spune că firmele care ar vrea să extragă din Marea Neagră gaze vor plăti, pe lângă redevenţe, şi un impozit pe veniturile suplimentare. Acesta este un impozit progresiv care se va stabili în funcţie de preţul la care firmele vând gazele extrase.

Modelul a fost explicat la tablă de liderul PSD şi ar trebui să aducă la bugetul de stat, potrivit lui Dragnea, 40 de miliarde de dolari. Explorarea fundului mării ar arăta că se pot extrage din subteran în jur de 200 de miliarde de metri cubi de gaze. Rezervele de gaze se afla la peste 2 kilometri adâncime, în platoul continental al Marii Negre. Luate prin surprindere de decizia parlamentarilor, firmele fac noi calcule.

Mark Beacom, Blacksea Oil&Gas: Cu o serie de prevederi noi, există posibilitatea de a se crea noi blocaje. Am primit asigurări constante din partea guvernelor care s-au succedat şi vedem că aceste asigurări au fost încălcate în acest moment.

Richard Tasker, președintele Asociației operatorilor Off-Shore: Dacă înţelegerea noastră e corectă, aceste prevederi vor face mult mai dificil pentru fiecare investitori să-şi ia decizia de investiţie. România este cea mai apropiată de momentul extracţiei de gaze, la concurenţă cu ţările vecine, care au ieşire la Marea Neagră.

Corina Murafa, expert Energie: România are o poziţie privilegiată din punct de vedere energetic, cu acces la o gamă diversificată, dar vorbim de o cursă – nu numai să exploatezi, dar şi să serveşti drept hub. Exploatând resursele nu ne garantează nimeni că vom deveni centrul acestei regiuni. Analiştii din domeniu cred că forma actuală a legii arată că iniţiatorii nu au studiat ce şi cât va câştiga de fapt România. Iar modul de taxare adoptat de aleşi este o combinaţie de sisteme de impozitare din alte state europene.

Corina Murafa, expert Energie: Ideea de progresivitate e un principiu corect, dar felul în care s-a aplicat lasă foarte mult de dorit, cred că habar n-are nimeni exact ce impact va avea, sunt cifre scoase din burta.

Radu Dudău, expert Energie: Este o schemă de fiscalitate în momentul de faţă nu doar imprevizibilă şi destul de severă, dar e una care suspendă clauză de stabilitate care se aplică în legislaţia exploatărilor off-shore. Dacă legea intra în vigoare şi Exxon, Lukoil şi OMV încep extracţia, banii pe care companiile private îi vor da României vor ajunge la bugetul statului, într-un cont special. Însă vor fi folosiţi doar pentru construcţia de autostrăzi şi alte investiţii în proiecte mari de infrastructură, susţine şeful PSD. Ca să fie aplicată, legea trebuie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Share.

Comments are closed.