Testul celor cinci degete iti poate spune daca esti diabetic

0

Prediabetul inseamna ca nivelul zaharului din sange este mai ridicat decat ar trebui sa fie in mod normal. Dar nu atat de ridicat incat sa-l putem clasifica drept diabet zaharat de tip 2. Daca nu se intervine, prediabetul probabil va evolua si se va transforma in diabet de tip 2, in 10 ani sau mai putin. Daca aveti prediabet ar trebui sa stiti ca acesta poate afecta sanatatea inimii si a sistemului circulator.

Simptomele prediabetului:

Sete puternica

Creste frecventa urinarii

Oboseala cronica

Pierderi rapide in greutate

Cresterea apetitului

Probleme de vedere

Rani care se vindeca foarte greu sau deloc

Dar, exista un alt mod de a diagnostica prediabetul. Pasii urmatori alcatuiesc un scurt ghid, care va va ajuta sa diagnosticati aceasta stare in mai putin de 1 minut, cu ajutorul propriilor degete si raspunzand la cateva intrebari simple.

Ridicati un deget in cazul in care sunteti barbat si nu ridicati nici un deget in cazul in care sunteti femeie.

Ridicati un deget in cazul in care sunteti trecut de 40 de ani, doua degete daca sunteti peste 50, trei degete daca ati depasit 60 de ani si nici un deget daca sunteti mai tanar de 40.

Ridicati un deget daca considerati ca nu sunteti foarte activi din punct de vedere fizic si nici un deget daca credeti ca faceti destula miscare.

Ridicati un deget daca cineva din familie sufera de diabet si nu ridicati degetele daca nimeni din familie nu are sau nu a avut asemenea probleme.

Ridicati un deget daca suferiti de hipertensiune arteriala si nici unul daca tensiunea va este normala si stabila.

Ridicati trei degete daca sunteti obez, doua daca sunteti supraponderal  si un deget daca sunteti doar cu putin surplus de greutate. Nu ridicati degetele in cazul in care aveti greutate corporala normala.

Daca ati ridicat toate cele cinci degete, atunci exista sansa sa aveti prediabet. Acest tip de diagnostic ia in considerare factori despre care o multime de cercetatori concluzioneaza ca au legatura cu riscul crescut de a dezvolta diabet zaharat. Cu toate ca nu trebuie neaparat sa fie asa, majoritatea cercetatorilor considera acest mod de evaluare ca fiind corect.

Odata ce ati terminat cu acest test, trebuie sa verificati cate degete ati ridicat. In cazul in care sunt cinci sau mai multe, probabil aveti de-a face cu prediabet. Autodiagnosticarea pe care o promovam aici este legata de factorii care contribuie la dezvoltarea diabetului. Daca exista sansa sa fiti prediabetic , ar trebui sa faceti un test din sange, pentru a determina cat de mare este riscul de a dezvolta diabetul. Daca se dovedeste ca aveti sanse semnificative, incercati sa faceti unele schimbari privind stilul de viata, care va vor ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, precum si la reducerea riscului de a va imbolnavi de diabet zaharat.

Desi nu este absolut sigur, multi experti sugereaza ca aceasta este o modalitate grozava de a va evalua riscul de a va imbolnavi de diabet zaharat.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifeidea.com

Share.

Comments are closed.