Trai de boier pe banii statului, la o institutie din Iasi! Secretara transformata in sef peste noapte, platita regeste fara sa ridice un pai. A adunat o avere fara sa iasa din birou

0

• Caz unic la varful judetului Iasi • De un an, iesenii au ajuns sa aiba pe cap unul din cei mai slabi sefi de institutie care au ajuns vreodata la cel mai inalt nivel al administratiei judetului • A reusit sa puna mana pe o suma ametitoare din bani publici fara sa o mai si declare la stat • A ajuns chiar sa stea mai mult in concediu, fiind un veritabil campion la acest capitol

In urma cu un an a aparut de nicaieri si a ajuns sa fie instalata la sefia celei mai importante autoritati publice iesene. A ajuns pe o asemenea functie datorita relatiei pe care partenerul de viata o are cu liderii politici din judet. In aceste conditii, dintr-un simplu secretar al unei comune din judet a ajuns sa fie subprefect al Iasului.

Valentina Iosub ocupa de un an al doilea post din Casa Patrata, o functie de raspundere uriasa la varful administratiei. In data de 4 august 2017, o mutare soc avea sa se produca la varful administratiei iesene.

Subprefectul Bogdan Abalasi, aflat pe aceasta functie de cinci ani, a fost schimbat surprinzator cu Valentina Iosub, secretar al comunei Tatarusi la vremea respectiva. Desi a promis marea cu sarea, in acest an de mandat, Valentina Iosub nu s-a facut remarcata cu nimic notabil pentru ieseni, ci dimpotriva. Sefa din Casa Patrata a reusit sa comita gafe dupa gafe. Cu toate acestea, a ajuns sa ridice lunar circa 10.800 lei brut.

Practic, intr-un an aceasta a adunat peste 120.000 lei din salarii si alti aproape 30.000 lei de pe urma indemnizatiei de instalare. Asa se face ca inca de la instalarea in Casa Patrata, Valentina Iosub a reusit sa puna mana pe o suma ametitoare, la care un simplu angajat abia viseaza. Profitand de un vid legislativ, pentru ca nu are buletin de municipiul Iasi, Valentina Iosub a incasat o indemnizatie de instalare egala cu trei salarii.

Practic, aceasta a pus mana pe aproape 30.000 lei fara sa faca mare lucru. Si culmea, imediat dupa ce a luat acesti bani a intrat si intr-un concediu de odihna de cateva saptamani. In tot acest timp, activitatea la nivel institutional a lasat de dorit. Cine vrea sa consulte munca sefei Prefecturii va avea o mare surpriza.

Raportul de activitate este incomplet si nu spune mare lucru. Raportul pe anul 2017 nu arata mai nimic notabil. De altfel, intre august si decembrie 2017, Valentina Iosub a fost total inexistenta la varful administratiei iesene. Concediile au curs insa unul dupa altul, iar zilele de serviciu erau din ce in ce mai optionale.

Citeste si: EXCLUSIV! Acest document arunca in aer o importanta institutie! Cel mai slab sef din istoria Iasului, prins ca a ascuns o suma uriasa

Un adevarat cosmar al administratiei
Femeia aflata pe o functie cheie in Casa Patrata, impinsa de la spate de Costel Iosub, primarul comunei Tatarusi. De altfel, Iosub este divortata in acte de primarul comunei Tatarusi pentru ca nu mai putea fi secretara comunei respective.

Inainte sa ajunga in Casa Patrata, Valentina Iosub a detinut functia de secretar al comunei Tatarusi din 1993 si pana in august 2017. Cei doi sunt insa divortati in acte pentru ca riscau sa fie incompatibili pe cele doua functii odata cu aparitia legii administratiei publice locale in anul 2001.

In plus, este de notorietate ca nominalizarea acesteia pe postul de subprefect a fost facuta si prin prisma relatiei pe care Costel Iosub o are cu liderii organizatiei judetene a PSD Iasi. Subprefectul a reusit sa comita si o serie de gafe in timpul putin in care mai si vine pe la munca. A semnat un document ce a ajuns la Agentia Nationala de Integritate (ANI) impotriva unui primar interimar din judet, cel de la Oteleni, fara sa cunoasca legea in amanunt.

Citeste si: SCANDALOS. Iesenii sunt luati de fraieri. Seful de institutie, care a avut pana acum cele mai multe zile libere, a fugit din nou in concediu

Recent insa a ajuns sa faca o alta gafa de proportii. Voit sau mai putin voit, subprefectul nu a completat in declaratia de avere si indemnizatia incasata la instalarea in functie, adica cei 30.000 lei. Acestia lipseau din declaratia de avere completata in urma cu cateva saptamani, femeia fiind pasibila de fals in declaratii. Abia dupa ce a fost trasa de urechi, a revenit si a completat declaratia si cu suma pe care a incercat sa o faca uitata.

Cert este ca in acest an de mandat, Valentina Iosub nu a aratat cu nimic ca merita sa ocupe functia de subprefect al judetului. Mai grav este ca cei care i-au inlesnit accederea pe aceasta functie nu au nicio remuscare si se fac in continuare ca nu sunt probleme la varful judetului.

 

Share.

Comments are closed.