Multe persoane au probleme cu fierea și se plâng că nu știu cum să mai scape de durere. Există o mulțime de cauze pentru aceste afecțiuni, precum și diverse soluții. Află, astfel, ce poți face pentru a scăpa de durerile de fiere, dar și cum le poți combate.
Ceaiuri pentru durerea de fiere
O alimentație dezechilibrată, bogată în grăsimi şi condimente, alături de alcool şi stres pot produce tulburări ale vezicii biliare. Vărsăturile, durerile abdominale, balonările provocate de problemele bilei pot fi tratate cu remedii naturiste, folosite încă din cele mai vechi timpuri.
Ceaiurile sunt cele mai la îndemână și sunt și foarte puternice, ajutând chiar și ficatul gras, dacă avem o așa problemă. Astfel, unul dintre cele mai bune remedii este ceaiul de păpădie. Deși nu este tocmai gustos, fiind destul de amar, puțină miere îi va schimba aroma. Se recomandă consumarea unei căni de ceai de 2-3 ori pe zi.
Ceaiul de gălbenele este un alt remediu natural împotriva problemelor vezicii biliare. Cel mai bine este să îl consumăm imediat după ce ne trezim, pe stomacul gol. La fel se consumă și ceaiul de anghinare, despre care se spune că este cel mai bun pentru durerile de fiere și își face efectul imediat.
Cum scapi de o criză de fiere
Persoanele care au probleme de fiere se confruntă cu tot felul de stări neplăcute precum: greața, gustul amar, senzația de vomă și pot să apară durerile în partea dreaptă a abdomenului, chiar sub coaste, care sunt insuportabile, de cele mai multe ori.
Pentru a preveni crizele biliare, ar fi bine să renunțăm pe cât posibil la grăsimi, mâncăruri prăjite, alcool, tocături, sosuri și chiar băuturile carbogazoase. Sportul ajută foarte mult și el pentru prevenirea durerilor, în concluzie, ideea este să adoptăm un stil de viață sănătos.
Este important să știm că atunci când avem dureri mari, trebuie să mergem la doctor urgent. Dacă situația nu este atât de gravă, poți încerca un remediu cu ingrediente care se găsesc în orice casă și care te poate scăpa de durere în doar 15 minute.
Ai nevoie de doar două ingrediente:
– 8 linguri de oțet de mere (de preferat organic);
– 240 ml de cidru de mere sau suc de mere natural.
Acestea se amestecă și rezultatul se bea treptat, în 10-15 minute.
Sursa: all4romania.eu