Tratarea plamanilor inflamati, in mod natural

0

Problemele respiratorii sunt printre cele mai raspandite in zilele noastre.

In Statele Unite, de exemplu, aproximativ 36.6 milioane de oameni sunt afectati de problemele respiratorii, iar alte 13 milioane sufera de boli respiratorii, dar nu sunt inca diagnosticate. Atat sanatatea plamanilor, dar si sanatatea generala ne pot fi puse in pericol de bolile respiratorii.

Cum  sunt plamanii afectati de bolile cailor respiratorii?
Astmul si bolile pulmonare obstructive cronice sunt cele mai des intalnite.

Astmul este o boala cronica ce se caracterizeaza printr-o respiratie dificila cauzata de obstructia si ingustarea cailor aeriene. Astmul este o inflamatie ce poate fi tratata prin exercitii de respiratie sau utilizarea unui inhalator. Lasat fara a fi tratat, astmul poate deveni fatal. Crizele devin tot mai dese si mai lungi si frecvent este nevoie de vizite la urgenta sau chiar internare. In timp, crizele dese afecteaza ireversibil structura plamanului, care nu va mai face fata la activitatile cotidiene.

Boala pulmonara obstructiv cronica (BPOC) se poate preveni.  BPOC-ul este un termen general pentru mai multe boli ale tractului respirator care sunt caracterizate prin limitarea fluxului de aer. Pe masura ce boala progreseaza, limitarea fluxului de aer se inrautateste si situatia devine similara cu cea a inhalarii gazelor toxice, noxelor sau fumului de tigara.

Simptomele bolilor cailor respiratorii sunt cauza unei inflamatii, insa cauzele exacte difera in functie de tipul de boala respiratorie. Bolile cailor respiratorii duc la obstructia cailor respiratorii si mari dificultati de respiratie.

Principalele simptome ale bolilor respiratorii
Respiratul greoi si lipsa de oxigen in corp sunt principalele rezultate ale acestor simptome. Pot aparea si urmatoarele senzatii:

  • Tusea
  • Respiratia suieratoare
  • Buzele si unghiile devin gri sau albastruie
  • Batai de inima rapida
  • Respiratie scurta
  • Senzatia de gheara in piept/ presiune pe piept
    Sufocarea in urma atacurilor provocate de astm poate cauza moartea!!!

Remedii naturale impotriva bolilor respiratorii
Primul pas spre vindecarea bolilor respiratorii este reducerea inflamatiei deja instalata. In afara de medicamentele de pe piata despre care stim cu totii ca pot avea numeroase efecte secundare negative, exista cateva remedii naturale care merita incercate.

Acestea sunt:
Busuiocul
Cimbrul
Menta
Salvia
Rozmarinul
Oregano – beneficiile sale primare sunt datorate carvacroluluisiacidului rosmarinic. Ambii compusi sunt decongestionante naturale si reductoare de histamina care au beneficii directe asupra tractului respirator.

Acidul rosmarinic este principalul ingredient si poate trata problemele respiratorii gratie proprietatilor sale anti-inflamatoare  care calmeaza zonele inflamate ale cailor respiratorii, perimitand aerului sa circule prin ele cu usurinta. Potrivit unui studiu, acidul rosmarinic poate reduce vatamarea pulmonara cauzata de inhalarea gazelor de esapament. Studiul a fost facut pe soareci de laborator, iar cercetatorii au descoperit ca acidul rosmarinic poate reduce daunele aduse plamanilor prin inhibarea raspunsului inflamator la inhalarea gazelor.

Acidul rosmarinic este foarte benefic in tratarea problemelor respiratorii cauzate de inflamarea cailor respiratorii. Daca  doriti sa va bucurati de beneficiile plantelor enumerate mai sus, este recomandat sa le consumati sub forma de ceai. Este de ajuns sa adaugati doua lingurite din cetva din aceste plante in apa fierbinte, lasati 10-15 minute la infuzat si ceaiul este gata de a fi consumat!
Sursa: www.allaboutbetterlife.com
Traducere si adaptare: Echipe Dr. Andrei Laslau
Acest articol este pur informativ si nu inlocuieste sfatul medical de specialitate.

Share.

Comments are closed.