Trupa Zucaroh prezintă un moment de acrobație la America’s Got Talent

0

Nimeni nu știa ce avea de gând să prezinte acest grup atunci când a intrat pe scena concursului de talente America’s Got Talent, iar jurații nici atât. Au părut, la început, destul de critici și destul de curioși despre oamenii îmbrăcați în costume se sălbatici care stăteau în fața lor.

Trupa este formată din nici mai mult, nici mai puțin de 31 de dansatori, acrobați și gimnaști din Austria, iar directorul grupului este din Sao Paolo, Brazilia, se numeste Zucaroh și susține despre ei că nu sunt profesioniști și că acceptă oameni indiferent dacă au aptitudini speciale sau nu, doar pentru că își doresc să se bucure.

După această scurtă descriere, Simon Coweel, unul dintre membri juriului, le urează succes, extrem de curios de ceea ce se va petrece în fața lui. Lumina este slabă, iar muzica este foarte puternică și intensă. Unii dansatori se apleacă pentru a se așeza în poziție, în timp ce alții stau în picioare, ținând în mână torțe de foc aprinse.

O dată ce au intrat în moment, talentul a ieșit în evidență imediat – o fată micuță este ridicată de mâini, iar trupul ei parcă sfidează gravitația. Iar acesta este doar începutul. Întregul moment devine din ce în ce mai activ și mai periculos.

Acrobații se ridică unul pe celălalt ca și cum ar ridica o pernă de puf, în timp ce persoanele sunt aruncate dintr-o parte în alta, ca și cum ar fi o minge. Tot ceea ce se petrece în fața juraților este un moment extraordinar de putere și logistică.

Unele dintre aceste acrobații sunt atât de interesante încât camera le filmează cu încetinitorul, tocmai pentru a da ocazia privitorilor de a vedea cât de complex este exercițiul în sine – asta în cazul în care nu ne-am dat seama singuri de intensitatea momentului.

În momentul în care au terminat, Tyra Banks, prezentatoarea emisiunii, nu își poate reveni. Aceasta are respirația tăiată în urma momentului și ne este foarte clar de ce a reacționat așa. Jurații vor să înceapă să dea verdicte, dar gazda emisiunii îi oprește.

Este atât de uluită de întregul moment, încât nici nu le permite juraților să dea un verdict, ci își dorește să fie ea cea care le dă o mare șansă acrobaților – apasă butonul de aur care îi trimite direct în etapele live ale emisiunii.

Trupa Zurcaroh este sub îndrumarea coregrafului brazilian Peterson da Cruz Hora. Aceștia au devenit cunoscuți internațional după ce au primit butonul de aur în cadul emisiunii France’s Got Talent în 2017 și, mai apoi, în America în 2018.

Coregraful a organizat un grup în Brazilia în 2007, dar s-a mutat în Austria doi ani mai târziu. Atunci s-a hotărât să creeze un alt grup din echipa locală. Unele dintre mișcări sunt unice și sunt rar văzute în astfel de momente. Includ multe acte periculoase, de trapez.

Atunci când Peterson a fost întrebat de ce este important pentru ei să participe și la emisiunea din America, acesta a spus: Pentru că este cea mai mare scenă a lumii unde ne putem demonstra talentul!

 

Share.

Comments are closed.