Tu verifica zona in care te ingrasi iar noi iti dam solutia

0

Obezitatea nu e o problema alb pe negru. Exista multe cauze care stau la baza obezitatii, si exista mai multe moduri de a o trata. Unele moduri functioneaza pentru unii si pentru altii nu. Acum cercetatorii stiu de ce.

Un studiu recent din Yorkshire a supravegheat un grup de 4000 de adulti obezi si i-a pus in 6 grupuri distincte.

Femei tinere sanatoase – femeiele care au fost obeze, dar in general aveau putine complicatii legate de obezitate, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2.

Barbati care beau – ca si la femei, doar ca acestia consumau mai mult alcool.

Nefericiti de varsta mijlocie – predominant femei, cu o sanatate mintala si bunastare proasta.

Varstnici sanatosi – sanatosi in general, dar cu caracteristici definitorii ale consumului de alcool si a tensiunii arteriale crescute

Varstnici fericiti, dar bolnavi din punct de federe fizic – persoane in varsta cu mai multe boli cronice, cum ar fi osteoartrita, dar cu o sanatate mintala buna.

Cei mai nesanatosi – cei mai saraci oameni cu un statut economic defavorizat si cu cel mai mare numar de boli cronice.

Acest studiu este important, deoarece intelegerea cauzelor care stau la baza obezitatii poate ajuta o persoana in combaterea acesteia. Acesta este un mare pas inainte in tratamentul obezitatii, dar trebuie efectuate mai multe cercetari. Cu toate ca imaginile prezentate mai sus, nu au de a face cu acest studiu, intelegerea zonei pe care e depusa greutatea este esential.

Exista doua tipuri de distributie a grasimii in corp: Androida si Ginoida

Un model de distribuire “android” este numit astfel deoarece mai multi barbati o au decat femei. Este posibil sa fi auzit de el ca fiind descris corpul de tip “mar”, adica circumferinta taliei fiind mai mare decat cea a soldurilor.

Distributia ginoida este mai des intalnita la femei. Acesta se mai numeste si corpul de tip “para”. In acest model, circumferinta soldurilor este mai mare decat circumferinta taliei.

  1. Obezitatea corpului superior (Androida)

Acest lucru inseamna ca de obicei persoana manaca prea mult si nu face suficiente exercitii. Incercati sa scapati de dulciuri si sa faceti sport 30 de minute pe zi. Daca nu ajuta, mergeti la un consultant profesionist.

2. Obezitatea centrata pe stomac  (Androida)

Greutatea in plus in aceasta zona poate fi cauzata de stres, anxietate sau depresie. Asociind exercitiile fizice cu tehnicile de relaxare ar putea sa va rezolve aceasta problema. Din nou, mergeti la un terapeut profesionist in domeniul sanitar daca nu scapati de problema.

3. Obezitatea in partea inferioara a corpului (Ginoida)

Aceasta este o problema comuna pentru majoritatea femeilor. Exercitiile care include formarea de rezistenta inferioara a corpului, impreuna cu exercitii cardiovasculare sunt esentiale pentru eliminarea acestui strat de grasime. Aceasta zona este foarte dificila. Nu ezistati sa cereti ajutor.

4. Obezitatea stomacului umflat (Androida)

Grasimea din aceasta zona poate fi cauzata de consumul excesiv de alcool si/sau dificultati de respiratie. Incercati sa reduceti cantitatea de alcool si sa va concentrati mai mult pe exercitii de respiratie. Respiratia corecta este un intreg exercitiu al trunchiului.

5. Obezitatea partii inferioara a corpului care include gambele (Ginoida) Cel mai des apare la femeie gravide. Picioarele ppot fi umflate. Incercati aerobic in apa pentru a scapa de presiunea de pe picioare si articulatii, si incercati sa stati cu picioarele ridicate.

6. Obezitate pe abdomen si spatele superior (Android)

Acesta  este similar cu primul tip, fiind cauzat tot de inactivitate. Exercitiile sunt vitale dar la fel de vital e si sa va pastrati nivelul de zahar din sange stabil. Nu stati prea mult fara sa mancati si incercati sa mancati portii mici si dese.

Stiind ce e nevoie pentru un anume tesut adipos este esential pentru dezvoltarea cele mai bune metode de inlaturare a grasimii.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthylifeidea.com

Share.

Comments are closed.