ULTIMA ORA! Seful DIICOT, despre cazul Caracal! Ultimele piste, dar și ce probe au reușit să depisteze anchetatorii. Anuntul facut despre soția lui Gheorghe Dincă

0

Anunț de ultimă oră al autorităților în privința cazului Caracal. Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a spus totul. Bănilă a dezvăluit ultimele piste, dar și ce probe au reușit să depisteze anchetatorii. Procurorul șef a vorbit despre cazul Luizei Melencu și a anunțat că soția lui Gheorghe Dincă este, la rândul ei, pe lista complicilor.

Cei de la DIICOT au comunicat primele concluzii din Ancheta cazului Caracal. La aproape două luni de la deschiderea cazului, Felix Bănilă a făcut ultimele dezvăluiri despre probe, dar a vorbit mai mult despre cazul Luizei Melencu.

“Având în vedere interesul constant crescut al mass-media, precum și necesitatea unei informări corecte, obiective și complete, în limitele principiul confidențialității urmăririi penale prev. de art. 285 al. 2 Cpp., în raport de speța ”Caracal”, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism aduce la cunoștință opiniei publice următoarele:

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată la data de 15.04.2019, telefonic, de către bunicul victimei M.L.M., care a anunțat Postul de poliție Dioști, jud. Dolj, despre faptul că în ziua de 14.04.2019, în jurul orei 10:30, nepoata sa M.L.M., în vârstă de 19 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu, din sat Radomir, comuna Dioști, cu intenția de a se deplasa în municipiul Caracal și nu s-a mai întors.

Astfel, la data de 19.04.2019, a fost constituit dosarul nr. 3363/P/2019 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în care, prin ordonanța organelor de poliție din data de 18.04.2019, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal prevăzută de art. 205 alin.1 C.pen.

Existând indicii ale comiterii infracțiunii de trafic de persoane (bunicul victimei fusese apelat telefonic în data de 15 și 19.04.2019 de către un bărbat necunoscut care i-a dat de înțeles că aceasta ar fi condusă într-o altă țară), prin ordonanța din data de 30.05.2019, cauza a fost declinată în favoarea Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT.

Astfel, la data de 05.06.2019, a fost constituit dosarul nr. 203/D/P/2019, al Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT, în care, în raport de împrejurările cauzei, de datele personale ale victimei, de locul inițierii celor două apeluri telefonice către bunicul acesteia și de cele comunicate autorului sesizării, din care rezultau indicii temeinice despre existența unei activități de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale a acesteia, prin ordonanța din data de 06.06.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale (in rem) pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane prevăzută de art. 210 alin. 1 lit. a) C.pen.

Organele judiciare au fost din nou sesizate, în data de 25.07.2019, de către mama victimei M.A.M., care prezentându-se la Postul de poliție Dobrosloveni, județul Olt, a anunțat despre faptul că în ziua de 24.07.2019, fiica sa M.A.M, în vârstă de 15 ani, nu s-a mai întors la domiciliu, în sat Dobrosloveni, aceeași comună, după ce a plecat în mod voluntar de acasă, în jurul orei 09:30, pentru a se deplasa în municipiul Caracal, urmând a reveni în cursul aceleiași zile.

Astfel, la data de 25.07.2019, a fost constituit dosarul nr. 1883/P/2019 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în care prin ordonanța organelor de poliție din aceeași dată, a fost începută urmărirea penală (in rem) pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal prevăzută de art. 205 alin. 1,2,3, lit. b) C.pen.

În aceeași zi, în intervalul orar 11:04 – 11:51, Poliția municipiului Caracal a fost în mai multe rânduri apelată telefonic, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către o persoană de sex feminin care s-a recomandat a fi minora dispărută și care a relatat faptul că a fost răpită de către un bărbat necunoscut, care a agrest-o, a violat-o și o ține legată într-o casă din municipiu, apelurile fiind efectuate de la un post telefonic mobil neînregistrat (cartelă PrePay).

În vederea identificării locației unde este ținută victima contrar voinței sale, au fost efectuate mai multe verificări și activități de către organele poliției judiciare sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, care în noaptea ce a urmat, în jurul orei 02:30, au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Caracal autorizarea efectuării percheziției domiciliare, între altele, la locuința numitului Dincă Gheorghe, din municipiul Caracal, între a cărui post telefonic și cel de pe care apelase minora organele de poliție, s-a stabilit existența unei conexiuni anterioare.

Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, în curtea locuinței numitului Dincă Gheorghe, au fost descoperite urmele arderii unui corp, într-un butoi metalic de cca. 200 l volum, fără capace, așezat vertical pe un dispozitiv metalic improvizat, prevăzut cu o sită, respectiv cenușă și fragmente osoase calcinate.

În urma cernerii conținutului butoiului, au fost descoperite și ridicate toate fragmentele osoase rezultate, precum și un număr de 21 dinți, obiecte de bijuterie și accesorii, toate prezentând urmele specifice expunerii la flacără și la temperaturi ridicate.

Totodată, în aceeași curte, a fost găsit și un autoturism de culoare gri, tip break, în al cărui interior, a fost descoperit, între altele, un cercel recunoscut ulterior de către mama victimei ca aparținând acesteia, ca de altfel și bijuteriile din butoiul metalic.

Medicul legist din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Olt deplasat la fața locului, a precizat că fragmentele osoase și dinții descoperiți în acel butoi sunt de natură umană, motiv pentru care cauza a fost de îndată declinată, prin ordonanța din data de 26.07.2019, spre competentă soluționare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Astfel, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a fost constituit, la aceeași dată, dosarul nr. 297/P/2019, în care, prin ordonanța din data de 26.07.2019, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat prev. de art. 188 alin. 1 C.pen. rap. la art. 189 alin. 1 lit. a), h) C.pen.

În aceeași dată (26.07.2019), comunicându-li-se de către Serviciul Teritorial Craiova al DIICOT, despre existența pe rolul acestei structuri de parchet a unui alt dosar, anterior, respectiv cel cu nr. 203/D/P/2019, cu același modus operandi și existând indicii că faptele din ambele dosare ar fi fost comise de către aceeași persoană, prin ordonanța din data de 27.07.2019, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT.

Astfel, la data de 27.07.2019, cauza a fost înregistrată la Serviciul Teritorial Craiova al DIICOT, sub nr. 290/D/P/2019, iar prin ordonanța din aceeași dată, s-a dispus reunirea dosarului la cel anterior, cu nr. 203/D/P/2019.

În dosarul astfel reunit și la aceeași dată (27.07.2019), ora 07:20, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și de viol, prev. de art. 211 alin. 1,2 lit. a) C. pen. rap. la art. 210 alin. 1 lit. a) C. pen., respectiv art. 218 alin. 1, 3 lit. c) C.pen., precum și continuarea urmării penale față de suspectul Dincă Gheorghe pentru săvârșirea celor două infracțiuni având ca persoană vătămată pe minora M.A.M.

Audiat fiind în prezența avocatului desemnat din oficiu, suspectul nu a recunoscut că ar fi comis faptele pentru care era urmărit penal, iar prin ordonanța din data de 27.07.2019, procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului începând cu ora 08:45, sub aspectul săvârșirii în concurs a infracțiunilor de trafic de minori și de viol, având ca persoană vătămată pe minora M.A.M.
Ulterior, dar în aceeași zi, la ora 09:15, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Dincă Gheorghe sub aspectul săvârșirii acelorași două infracțiuni.
Inculpatul nu a dorit să facă o nouă declarație, menținându-și-o pe cea dată în calitate de suspect și nu a solicitat avocat ales.

Citeste continuarea AICI

Share.

Comments are closed.