ULTIMA ORA! Situatie fara precedent in ceea ce priveste ANUL SCOLAR 2019-2020! Cand incepe SCOALA, OFICIAL

0

Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, a anunțat pe Facebook că vrea ca săptămâna viitoare să depună un proiect legislativ care prevede ca începutul anului școlar să fie fixat în a treia zi de luni din septembrie.

Liviu Pop a creat, pe Facebook, un sondaj de opinie prin care internauții sunt întrebați dacă sunt de acord cu propunerea sa legislativă.

Potrivit sondajului, creat acum 12 ore, 85 la sută sunt de acord.

„Săptămâna viitoare vreau să depun o propunere legislativă de completare a Legii Educației Naționale prin care să se fixeze începutul anului școlar în a treia zi de luni din septembrie”, scrie senatorul PSD, pe Facebook.

Ministrul interimar al Educației, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul școlar 2019-2020 să fie luni, 9 septembrie.

Premierul Viorica Dăncilă solicitase Ministerului Educației prelungirea vacanței de vară cu o săptămână, astfel încât anul școlar să înceapă pe 16 septembrie, motivând că aceasta este dorința patronatelor din turism.

„În urma solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă, adresată ministrului Educaţiei Naţionale, de a stabili data începerii noului an şcolar prin consultarea tuturor părţilor implicate, ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019 – 2020 să fie luni, 9 septembrie.

Decizia a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi partenerii săi de dialog social”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Semestrul I începe pe 9 septembrie și se încheie pe 20 decembrie. Semestrul al II-lea începe pe 13 ianuarie 2020 și se încheie pe 12 iunie.

Elevii se vor bucura de vacanța de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020), vacanța de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020) și vacanța de vară (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021).

Cei care fac parte din învățământul primar, dar și grupele din învățământul preșcolar vor mai avea o vacanță și în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Cei care sunt an an terminal, în clasele XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă, termină anul școlar pe 29 mai 2020, iar clasa a VIII-a pe 5 iunie 2020.

Share.

Comments are closed.