Un nou pas al stiintei inspre tratarea cancerului pulmonar

0

Oamenii de stiinta cred ca sunt cu un pas mai aproape de gasirea unei arme puternice impotriva cancerului de la descoperirea chimeoterapiei.

Solutia in lupta impotriva acestui ucigas este – imunoterapia. Aceste medicamente ajuta la intarirea sistemului imunitar si atacarea celuelor canceroase, acesta fiind modul de lupta impotriva acestei boli.

Doua studii clinice diferite, efectuate pe mai multe tipuri de carcinoame avansate au concluzionat faptul ca medicamentele care intaresc imunitatea pot fi

Un studiu clinic care a avut 260 de pacienti cu cancer pulmonar in faza finala, si au primit nivolumab ca si medicament au trait in medie 3,2 luni mai mult. In ultimii 20 de ani, acesta este cel mai important pas cand vine vorba de tratarea cancerului pulmonar, a spus Dr. Julie Brammer cu acest studiu.

Intr-un alt studiu au luat parte 945 de pacienti cu melanom, cum ar fi  cancerul de piele, si care au luat nivolumab in combinatie cu ipilimumab ca si medicamente si au trait cu 11.5 luni mai mult dar numai atunci cand luau ambele medicamente.

Sistemul imunitar are de fapt mai multe mecanisme de recunoastere a pericolelor si blocarea acestora. Cu toate acestea, in cazul carcinomului, pe langa faptul ca sunt asa mortale, aceste celule canceroase se pot “camufla” astfel incat sistemul imunitar nu le recunoaste ca fiind periculoase.

Unul dintre cele mai mari provocari cu care oamenii de stiinta se infrunta este faptul ca unii pacienti reactioneaza la imunoterapie, in timp ce altii nu au nici o reactie si conditia nu li se schimba. Cu toate astea, expertii spun ca imunoterapia ar putea inlocui chimioterapia in urmatorii 5 ani, in special in cazul de cancer pulmonar si melanom.

Rezultatele de la ambele studii sunt aratate duminica, la conferinta US Oncology Company in Philadelphia, scrie Independent.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthycaregroup.com

Photo: mountelizabeth.com

Share.

Comments are closed.