Un om de stiinta de la Harvard ne indeamna sa nu mai consumam lapte cu continut scazut de grasime

0

Laptele crud si organic poate oferi numeroase beneficii de sanatate, dar un cercetator de la Harvard si medic pediatru sustine ca laptele si produsele lactate conventionale, pot provoca daune sanatatii din cauza indulcitorilor care sunt adaugati.

The Journal of American Medical Association Pediatrics a publicat cercetarea lui David Ludwig, in care mentioneaza ca au existat nenumarate piese de cercetare care au incheiat efectele negative ale bauturilor indulcite cu zahar. Desigur, este cunoscut faptul ca consumul excesiv de zahar este legat de obezitate, diabet, dureri inflamatorii si multe altele. Datorita efectului nociv al zaharului asupra sanatatii noastre, chiar si Departamentul Agriculturii din Statele Unite, Academia Americana de Pediatrie si alte organizatii au recomandat sa nu consumam caloriile din bauturile care contin zahar.

Lapttele cu continut scazut de grasimi este puternic promovat ca o bautura ce contine calorii, iar organizatia recomanda consumul a 3 cani pe zi. Dl. Ludwig pune sub semnul intrebarii rationamentul stiintific al acestei recomandari. “Aceasta recomandare de a bea trei cani de lapte pe zi – este probabil sfatul cel mai raspandit oferit publicului american u privire la dieta in ultima jumatate de secol. Ca urmare, americanii consuma miliarde de litri de lapte anual, probabil in ipoteza ca isi intaresc oasele fara de care s-ar prabusi” spune el.

El crede ca in timp ce aceasta bautura este recomandata pentru consum, ei incurajeaza, din neatentie si consumul de zaharuri adaugate – un sfat care e impotriva tuturor cercetarilor impotriva consumului de bauturi indulcite. Ideea de a consuma lapte degresat sau lapte cu ciocolata anuleaza intregul rationament pentru recomandare, deoarece grasimile sunt pur si simplu inlocuite cu zaharuri periculoase.

Cea mai rea situatie posibila este laptele cu ciocolata si continut redus de grasime: daca scoti grasimile, este mai putin gustos. Asa ca daca dai unui copil 3 cesti pe zi, obtii aceasta bautura indulcita, spune Ludwig. “Putem sa obtinem calciu dintr-o gama larga de produse alimentare. Gulia fiarta are mai mult calciu decat laptele. Sardinele, nucile, semintele, fasolea si legumele cu frunze verzi sunt surse de calciu”.

Cazul impotriva laptelui cu continut scazut de grasime si alte pericole ale laptelui

Exista o multime de motivatii care mentin o distanta strategica de aceste grasimi specifice, de exemplu trans-grasimile si grasimile polinesaturate rafinate din uleiuri vegetale(cum ar fi porumb, soia, floarea soarelui, rapita), dar dovada pentru utilizarea moderata a grasimii gasite in lapte, uleiul de cocos este ca aceasta se ridica la suprafata.

Nu uitat: desi produsele lactate imaculate va pot ajuta, cele uzuale va pot face in continuare rau.

Invata mai mult despre produsele lactate inainte de a le pune in corp. Ai fi uimit ca ar putea exsta peste 20 de analgezice, anti-toxine si alte materiale daunatoare plutind in lapte.

 

Traducerea si adaptarea Planeta Pamant © Copyright 2016

Sursa: healthycaregroup.com

Photo: Cosmopolitan

Share.

Comments are closed.