Unde duc “spovedaniile” de pe Facebook! Victimele isi plang de mila pe internet, dar nu depun plangere la politie, iar un psihopat ramane in libertate!

0

Un individ cu probleme psihice care a talharit o femeie si a atacat mai multe persoane se plimba liber pe strazile Iasului • In urma cu cateva zile a fost lasat sa plece de la Socola, chiar daca a fost dus incatusat de politisti acolo • Un dosar penal a fost deschis pe numele lui pentru talharie, dar, chiar si asa, este liber • Pe internet, mai multe persoane s-au plans si au spus ca au fost atacate de acest individ, dar la politie nu au mers sa depuna plangeri

Situatie de-a dreptul incredibila la Iasi. Un tanar care a atacat mai multe persoane pe strada se plimba liber, asta dupa ce a fost de mai multe ori internat la Institutul de Psihiatrie “Socola”. Stefan Sofronii este un tanar in varsta de 25 de ani din Republica Moldova, dar de ceva timp sta pe strazile Iasului.

Pana acum, mai multe femei s-au plans pe retelele de socializare ca au fost atacate de acest individ, iar in urma cu ceva timp, pe data de 30 august, tanarul avea sa fie incatusat de politisti dupa ce a comis o talharie.

In noaptea de 30 spre 31 august, Sofronii a ajuns la Institutul de Psihiatrie “Socola” din Iasi pentru investigatii, avand in vedere ca este un individ periculos. Cu toate acestea, de cateva zile umbla iar liber pe strazile Iasului. De ce este in libertate? Este greu de spus. Acest individ ar fi “atacat” mai multe femei, insa victimele au preferat sa se “spovedeasca” pe Facebook si sa-si planga de mila, nu sa mearga sa depuna plangere la politie.

Astfel, un tanar care a fost vazut drogandu-se si a speriat mai multe femei ajunge sa fie liber. In orice moment, individul poate ataca si poate face iar victime.

Politistii continua cercetarile
Stefan Sofronii a talharit o femeie la sfarsitul lunii trecute, iar atunci politistii din Iasi au intocmit pe numele sau un dosar penal. “Politistii continua cercetarile pentru stabilirea intregii situatii de fapt. Barbatul este cercetat in stare de libertate”, a precizat Anca Vijiac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Practic, acum ca este in libertate, tanarul poate deveni violent si poate ataca din nou. Desi este periculos si are probleme psihice, autoritatile nu par sa ia masuri sau poate ca legea este prea blanda. Cert este insa ca iesenii sunt in pericol atata timp cat acest individ este liber.

Ultima data a atacat o tanara de aproximativ 20 de ani. Cum a procedat? Stefan s-a apropiat de tanara si i-a smuls un cercel din ureche, iar mai apoi a scos un spray lacrimogen si i-a spus sa-i dea si celalalt cercel. Tanara s-a conformat si i-a dat cercelul.Sofronii nu s-a multumit insa numai cu atat. I-a smuls din mana geanta femeii si s-a facut nevazut. Tanara si-a sunat sotul si i-a spus ce s-a intamplat.

Dupa un timp, barbatul a plecat in cautarea lui Sofronii insotit de un frate si doi prieteni. Nu a durat prea mult si l-au gasit. Sofronii a scos din nou spray-ul iritant si a pulverizat un jet inspre tinerii care incercau sa recupereze bunurile victimei. Sofronii a fugit intr-un magazin, iar de acolo a fost preluat de politistii ieseni.

Share.

Comments are closed.