Zeama de varza – La ce boli ajuta

0

Varza (Brassica oleracea), cunoscută și sub numele de curechi, este o legumă comestibilă verde sau roșie, una din cele mai vechi legume cunoscute de om. Era cunoscută în rândul alchimiștilor drept materia primă a alimentelor. Sucul verzei roșii poate fi întrebuințat ca indicator pH.

Varza este plantă bianuală: în primul an vegetează, iar în al doilea an înflorește. Face parte din familia Crucifere, numită așa deoarece are floarea de tipul patru, cu elementele florale așezate în cruce. Florile sunt grupate în inflorescențe de culoare galbenă.

CATEVA TRATAMENTE CU VARZA

Varza albă (Brassica oleraca) este recomandată a fi întrebuințată în tratamentulanemiei,diabetului zaharat, litiazei biliaretusei(suc de varză și miere), afecțiunilor renale,hemoroizilor, durerilor de ficat (varză crudă sub formă de cataplasme) și ulcerului gastric.

Varza albă acționează ca laxativ, vitaminizant (pentru pacienții care se refac după o perioadă în care au zăcut) și ajută la prelungirea vieții (vitamina A conținută în varză întârzie îmbătrânirea, hrănind țesuturile).

Varza albă poate fi consumată ca varză murată, și în acest caz constituie un remediu excelent în tratarea alcoolismului, întărirea gingiilor și tratarea infecțiilor intestinale; ceai de varză: acesta ajută la vindecarea bronșitelor cronice, dar și la tratarea diareei și aconstipației; cataplasme cu foi de varză albă (se aplică local), care ajută la vindecarea rănilor, plăgilor și tumorilor.

ZEAMA DE VARZA – BENEFICII

Previne cancerul

Varza isi datoreaza aceste proprietati unor fitonutrienti numiti glucozinolati, care protejeaza corpul impotriva dezvoltarii celulelor canceroase. O crestere a consumului de zeama de varza a fost demonstrata ca scade riscul de a dezvolta cancer de san. Femeile care au consumat 3 sau mai multe portii de zeama de varza au avut un risc cu 72% mai mic sa dezvolte cancer la san.

Grabeste vindecarea ulcerelor

Un studiu facut la Stanford comparand zeama de varza cu tratamentele medicamentoase: zeama de varza a vindecat leziunea ulceroasa in 7.3 zile, fata de 42 de zile cat a durat cu terapia conventionala.

Ajuta la slabit

Incurajeaza procesul de slabire grabind golirea partii superioare a intestinului si facilitand digestia.

Anemie

Zeama de varza contine acid folic, care este un nutrient important in tratamentul anemiei, stimuland producerea de celule rosii noi.

Ajuta in lupta impotriva infectiilor bacteriene si virale

Varza rosie are o cantitate foarte importanta de vitamina C, si aceasta vitamina ajuta in lupta impotriva acestor infectii. De asemenea, contine o cantitate importanta de acizi grasi omega 3, care ajuta la scaderea colesterolului si trigliceridelor, prevenind astfel boala cardiovasculara, accidentele vasculare si hipertensiunea arteriala.

TRADUCERE: Echipa dr. Andrei Laslau
SURSA: http://theheartysoul.com/cabbage-juice-benefits/
SURSE SELECTIVE: Wikipedia.org

Share.

Comments are closed.