In trecutul nu prea indepartat oamenii credeau ca fiecare floare sau copac, este protejata de un spirit si ca deasupra acestora sunt altele si altele, intr-o ierarhie bine fundamentata si perfect logica pentru acele vremuri.
Acesta e si motivul pentru care multe popoare se inchinau unor zane sau zeitati locale, a caror menire era de a proteja adevarul si existenta tuturor sufletelor, intrupate in oameni, animale sau plante.
Din punct de vedere clinic, se asociaza diversele boli umane cu energiile circulatorii prin trunchiurile copacilor, scrie extranews.ro.
Astfel:
Bolile de oase si de articulatii, dereglarile urinare si anale, pot fi ameliorate si tratate in preajma copacilor ale caror frunze au culoarea rosie;
Bolile intestinelor gros si subtire, precum si afectiunile organelor genitale, pot fi tratate in preajma copacilor cu frunze sau flori caramizii, in special toamna si primavara;
Bolile de rinichi, stomac, duoden, pancreas, ficat, splina, vezica biliara si afectiuni ale coloanei cerebrale isi gasesc ameliorarea in preajma copacilor cu frunze si flori galbene;
Pentru tratarea bolilor de plamani, de inima, a glandelor mamare si a timusului, sunt recomandati copacii incarcati cu verde. Acesta e si motivul principal pentru care multi medici le recomanda pacientilor lor concedii in zone muntoase, unde brazii functioneaza ca adevarate sisteme naturale de tratament.
O veche legenda romaneasca spune ca, in clipa in care Iisus si-a dat sufletul pe cruce, vazand suferinta Mantuitorului si nepasarea oamenilor, copacii au inceput sa planga. Si ca tot atunci, ar fi jurat sa urmeze calea celui venit sa moara pentru mantuirea oamenilor, respectiv sa le slujeasca oamenilor, indiferent de rasplata primita din partea acestora.
Nu putini au simtit nevoia sa se aseze la radacina unui copac ca sa-si traga sufletul sau sa se sprijine, cu spatele, macar si pentru cateva minute, de un arbore, pentru a mai prinde puteri. Acestea sunt doar mosteniri ancestrale pe care cei mai multi le fac inconstient dar care, la baza, au o legatura puternica cu energia emisa de fiecare copac in parte. Pentru ca fiecare pom emite un anumit gen de energie si la anumite intensitati, in functie nu doar de orele zilei ci si de anotimp.
Copacii sunt de doua tipuri:
1.cei care furnizeaza energie organelor slabite
2. cei care absorb energiile negative dintr corp, curatind zonele bolnave si pregatindu-le pentru un circuit energetic sanatos, respectiv pentru o incarcare noua cu energie.
Ce spun legendele
• Vechii egipteni purtau la gat amulete din lemn care ii protejau de pericole.
• Stramosii nostri se foloseau tot de puterea copacilor pentru a vindeca un copil bolnav. La rasaritul soarelui, atunci cand puterea copacului era la maxim, copilul era purtat gol de trei ori printr-o sectiune facuta intr-un copac viu. Se credea ca micutul lua energie de la copac, iar copacul ii lua boala. Dupa ritual, taietura din copac era legata si unsa cu argila.
• In anumite tari, chiar si in ziua de astazi, atunci cand vine pe lume un copil se planteaza un copac, acesta urmand sa il protejeze, sa il apare si ii dadea o parte din fortele sale vitale. In Germania, se obisnuieste ca in cinstea unui baiat sa fie sadit un mar, iar in cazul unei fete, un par. In Rusia, cand pe lume venea un baiat se sadea un stejar, iar atunci cand aparea o fata, un pin sau un mesteacan. Fiecare mergea la copacul sau pentru tamaduire.
• Alte popoare considera ca daca omul sta de cateva ori rezemat de copac cu spatele sau cu capul, acesta va lua asupra sa boala sau nenorocirea, insa pentru asta trebuie stabilita o legatura cu acel copac, trebuie sa-i vorbesti ca unei persoane, sa-i spui ce ai pe suflet si sa-i ceri ajutor.
• Arbori cu energie pozitiva: mesteacanul, stejarul, pinul, castanul, artarul, teiul, frasinul, salcia. Acesti arbori ne alimenteaza cu energia lor vitala si transmit sanatate organismului uman.
• Arborii cu energie negativa: plopul, plopul tremurator, bradul, platanul, malinul, arinul. Acesti arbori absorb energia din corpul omului si, odata cu ea, extrag si durerea, eliminand din organism energia daunatoare, insa intalnirea cu ei nu trebuie sa dureze mai mult de trei minute.
Cand si ce arbori sa imbratisam
• Pinul si toate celelalte conifere au o energie activa permanenta. Sunt capabile sa preia depresia, anihileaza socul psihico-emotional al omului.
• Mesteacanul are o perioada activa intre orele 4.00 si 8.00, iar intre orele 2.00 si 3.00 se afla in pauza. Mesteacanul are un efect calmant, relaxant, linistitor, absoarbe stresul, ne ajuta sa depasim starile de soc, sa ne impacam cu noi insine si cu ceilalti, lasand sa izvorasca iubirea si bunatatea.
• Stejarul are cea mai activa perioada intre orele 21.00 si 3.00. Energia stejarului este puternica, atotstapanitoare, scrie esoteric.ro, si nu te poti apropia oricum. Cei ce sunt iritati, plini de nervi, ar face mai bine sa nu se apropie de un stejar. In prima etapa este nevoie de energia unui plop tremurator sau a unui arin, pentru a scapa de starea de nervi si, abia dupa aceea, ne putem apropia si de stejar, pentru a beneficia de aportul energiei sale.
• Fagul ne ajuta sa ne vedem intr-o lumina mai buna si sa ne castigam increderea in noi.
• Bradul ajuta eficient sa ne regasim respiratia profunda si diminueaza ravagiile provocate de emotiile nestapanite.
• Frasinul inregistreaza un maxim al activitatii intre orele 10.00 si 12.00. Acest copac purifica foarte bine campul energetic uman si redreseaza si psihicul. In apropierea unui frasin este recomandabil sa meditam.
• Teiul este activ intre orele 1.00 si 5.00. Senzatia pe care o da energia teiului este de caldura si pace.
• Salcia este activa intre 17.00 si 20.00. Energia salciei este moale, calmanta, relaxanta, capabila sa refaca organismul ce revine in contact cu energia ei. In preajma salciei trec senzatiile de furie si oboseala. Salcia este capabila sa ne scape de durerile de cap si sa readuca armonia in intregul organism.
• Plopul este activ intre 14.00 si 17.00. Daca imbratisam plopul pentru cateva minute, scapam de oboseala. Dar nu este bine sa exageram, caci se produce un retur al energiei, ceea ce da senzatia de ameteala.
Pieptanul de lemn
In timpuri stravechi, pieptenii erau facuti exclusiv din lemn, tocmai pentru ca se credea ca energia copacului din care provine lemnul trece, prin par, la persoana care il foloseste. Pieptanatul zilnic dimineata si umezirea parului cu apa era un ritual de purificare si innoire a caracterului in vechime, iar efectele pieptanului de lemn au fost intens studiate de medicul rus Dmitri Dorogov.
Daca omul este lipsit de sustinere, de echilibru, trebuie sa aleaga un copac care are un exces de energie – plop, pin, nuc. Daca va simtiti obosit, adresati-va pentru ajutor copacilor care va umplu de energie – stejar, artar, mesteacan
Discussion about this post